Υπερσυγκέντρωση οικονομικών παραγόντων στην EUROLIFE

Επιχειρηματίες, τραπεζίτες, ασφαλιστές, διπλωμάτες, θεσμικοί παράγοντες και δεκάδες άλλα στελέχη της ελληνικής οικονομίας τίμησαν τον κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου την Eurolife και τον επίσημο καλεσμένο, επενδυτή της εταιρείας, μεγαλομέτοχο και ιδρυτή του ομίλου

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Επιχειρηματίες,  τραπεζίτες, ασφαλιστές, διπλωμάτες, θεσμικοί παράγοντες και δεκάδες άλλα στελέχη της ελληνικής οικονομίας τίμησαν τον κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου την Eurolife και τον επίσημο καλεσμένο, επενδυτή της εταιρείας, μεγαλομέτοχο και ιδρυτή του ομίλου Fairfax  κ. Prem Watsa ο οποίος προέβλεψε άνοδο της ελληνικής οικονομίας, όμως, υπό προϋποθέσεις.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο ήταν πολύ μεγάλη με διακριτό το στοιχείο της συμμετοχής επιχειρηματιών διεθνούς κύρους, διοικητών τραπεζών, διπλωματών, και φυσικά όλων των επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας.

Αποδείχθηκε μέσα από την υπερμεγέθη συγκέντρωση, το ενδιαφέρον των οικονομικών παραγόντων να ακούσουν ένα διεθνή επενδυτή που τιμά της Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως αποδείχθηκε και η δυναμική του κ. Σαρρηγεωργίου και  η αποδοχή του από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, κάτι που συμπλήρωσε και ο κ. Watsa, ο οποίος, κατά την ομιλία του, απέδωσε πλήρη εμπιστοσύνη στην διοίκηση της Eurolife. 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουσιαστικές, με πολλαπλά μηνύματα για τους αποδέκτες, αλλά ξεκάθαρες ως προς την ουσία τους ήταν οι προβλέψεις του για την ελληνική Οικονομία. Εκτίμησε, ο κ. Watsa, ότι η ελληνική οικονομία μετά από την κάθοδό της είναι αναμενόμενο ότι θα κινηθεί ανοδικά.

Όμως η άνοδος αυτή για να είναι αποδοτικά και επωφελής για την χώρα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες υπάρχει μία προϋπόθεση:  ότι θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει στην χώρα μια πραγματικά ελεύθερη αγορά χωρίς περιορισμούς γενικούς και ειδικούς όπως για παράδειγμα τα capital controls, διότι μόνο έτσι θα έλθουν επενδυτές.

Και είναι προφανές ότι χωρίς ενιαίους κανόνες, με πολυνομία, γραφειοκρατικές ακόμα δυσκολίες και περιορισμούς δε μπορεί να προσελκυστούν επενδυτές. Η προσέγγισή του είναι εξαιρετικά απλή και αυτό έγινε κατανοητό από τους παριστάμενους επιχειρηματίες και τα σχόλιά τους ότι αυτό επιζητούν και οι ίδιοι, προκειμένου να κινητοποιηθούν περαιτέρω επιχειρηματικά.

Αυτό που μεταξύ άλλων, εκτιμήσαμε ως σημαντικό στην ομιλία του κ. Watsa ήταν η προσήλωσή του στο «management» των εταιρειών που έχει ο όμιλος και στην ανεξαρτησία που αποδίδει στην κάθε διοίκηση. Αυτό ο κ. Watsa το κατέγραψε ως συστατικό της προόδου του ομίλου.

Όπως κατανοήσαμε ο ίδιος αποδίδει εμπιστοσύνη στην διοίκηση της κάθε εταιρείας του ομίλου.

Έτσι αποφεύγει την γραφειοκρατία, λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους οι εταιρείες διαμορφώνοντας την στρατηγική ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε αγοράς και το αντικείμενό τους και τελικά αποδίδουν αποτελέσματα και λειτουργούν ουσιαστικά και διοικούνται ως ανεξάρτητες εταιρείες.

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics