Fitch: Θετικές εξελίξεις στην αντασφάλιση

O κλάδος της περιουσίας και ατυχημάτων (Ζημιών και Ατυχημάτων)   των αντασφαλιστικών στην Ευρώπη  έχει φτάσει στην κορυφή της κερδοφορίας, με ρεκόρ χαμηλού μέσου συνδυασμένου δείκτη 81,5% για τις τέσσερις μεγάλες  αντασφαλιστές εταιρίες. Αυτό καταγράφει η Fitch Ratings και επισημαίνει ότι το στοιχείο αυτό αντανακλά την υγιή απόδοση των αποχωρήσεων και τον χαμηλό δείκτη φυσικών ζημιών για όλους τους αντασφαλιστές, καθώς οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν ευνοϊκές.

Οι αντασφαλιστικές εταιρίες επωφελήθηκαν από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων κερδών από προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων, των σταθερών όρων και προϋποθέσεων και των μεγάλων ζημιών που ήταν εντός ή κάτω του προϋπολογισμού.

Η προεξόφληση των ζημιών βάσει του IFRS 17 μείωσε τους συνδυασμένους δείκτες κατά μέσο όρο σχεδόν 9 ποσοστιαίες μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2025, ένα σημαντικά μεγαλύτερο όφελος από ό,τι το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ενώ ο τομέας της αντασφάλισης στο σύνολό του έχει καλές αποδόσεις , τα αποτελέσματα των μεμονωμένων εταιρειών διαφέρουν.

© INSURANCE EEA 2025. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics