Οι 7+1 ιδέες για να “ξεχωρίσει” ο κάθε επαγγελματίας

Η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό είναι μια σημαντική πτυχή της δημιουργίας μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Ο Άκης Αγγελάκης* προτείνει κάποιες ιδέες που μπορούν να φανούν χρήσιμες στο να ξεχωρίσει ο επαγγελματίας  από τους ανταγωνιστές του.

  Σκέψου, που διαφέρεις από τους άλλους;  Προσδιόρισε τι κάνει το προϊόν ή την υπηρεσία σου μοναδικά και επικοινώνησε το με σαφήνεια στους πελάτες σου.

  Διατήρησε την υψηλή ποιότητα: Επικεντρώσου στην παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών σου.

  Εξειδικεύσου: Προσδιόρισε και επικεντρώσου σε κάτι που οι ανταγωνιστές σας μπορεί να μην παρέχουν και γίνε ο ειδικός σε αυτόν τον τομέα.

  Φρόντισε να παρέχεις εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες σου: Το να προσφέρεις ανώτερη εξυπηρέτηση πελατών που να σε διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές σου. Κάνε συνήθεια να ανταποκρίνεσαι στα ερωτήματα και τις ανησυχίες των πελατών άμεσα και επαγγελματικά, με ένα άριστο τρόπο ώστε να εξασφαλίσεις την ικανοποίηση των πελατών.

  Χρησιμοποίησε καινοτόμο τεχνολογία: Να επενδύσεις όσο μπορείς περισσότερο, στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και των εργαλείων για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών και τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη.

  Φτιάξε ισχυρό brand: Ανάπτυξε ένα ισχυρό brand που σε διαφοροποιεί σαφώς από τους ανταγωνιστές σου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα μοναδικό λογότυπο, ένα σλόγκαν και μια συνολική εικόνα αυτών που κάνεις.

  Χρησιμοποίησε εξατομικευμένο μάρκετινγκ: Εξατομίκευσε τα μηνύματα μάρκετινγκ για να στοχεύσεις σε συγκεκριμένους πελάτες και να καλύψεις τις μοναδικές ανάγκες τους.

  Να συμμετέχεις στα κοινά/πολιτιστικά : Διερεύνησε τρόπους για να εμπλακείς με την κοινότητά σου ή τον κλάδο σου, μέσω εκδηλώσεων, συνεργασιών και άλλων πρωτοβουλιών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιστής πελατειακής βάσης και να σε ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σου.

Επισημαίνεται ότι  διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές  είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί διαρκή προσπάθεια και προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για πωλήσεις και ανταγωνιστικότητα παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life MentorΜπορείτε να δειτε αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ

 

*Άκης Αγγελάκης LLM, SAC Dip.,
Authorized Trainer, Counselor, Business & Life Coach, Mentor
Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εκδότης, Συγγραφέας.
Σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης
Business & Life Training, Εκδόσεις ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

www.akis-angelakis.com

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics