Αυτόνομα οχήματα για αστυνόμευση στο Ντουμπάι

Μόλις λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση για τα πρώτα ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάι, η αστυνομία του πόλης παρουσίασε τα πρώτα αυτόνομα (χωρίς οδηγό) οχήματα, μινιατούρες, που αναμένεται να αναλάβουν έργο στο τέλος του έτους.

Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με ειδικό software, το οποίο αναλύει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά και έτσι διευκολύνει τον εντοπισμό καταζητούμενων εγκληματιών ή υπόπτων για παραβίαση του νόμου. Τα αυτοκίνητα μινιατούρες θα κάνουν περιπολίες σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, με μεγάλη τουριστική κίνηση, για να ενισχύσουν την ήδη υψηλή ασφάλεια.

Το σύστημα λειτουργίας των οχημάτων είναι τόσο προηγμένο που κάθε ένα διαθέτει στον εξοπλισμό του drone. Τα οχήματα είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας, μεταξύ της αστυνομίας του Ντουμπάι και της εταιρείας OTSAW Digital με έδρα τη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο των ενεργειών «Ντουμπάι Έξυπνη Πόλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 τα πρώτα ιπτάμενα ταξί θα κυκλοφορήσουν, με το πρώτο δείγμα / επίδειξη των δυνατοτήτων τους να κερδίζει τις εντυπώσεις στην παγκόσμια Έκθεση 2020 .

Πηγή: Gulf News
© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics