«Άγνωστος» πρωταγωνιστής κοντά στην «ανάγκη» η ιδιωτική ασφάλιση

Του Γιάννη Βερμισσώ

Ένας ακόμη χρόνος «φεύγει» αφήνοντας το αποτύπωμά του στην κοινωνία, στην  οικονομία, στους πολίτες, στις επιχειρήσεις,   στους αριθμούς, στους στόχους, στα οράματα στις προσπάθειες, στα μέτρα στις δράσεις, στις ενέργειες, στα συναισθήματα και στα όλα όσα ακόμη συνθέτουν την καθημερινότητα.

Η ιδιωτική ασφάλιση παρούσα σε όλα αυτά έδωσε το δικό της στίγμα. Ήταν ο επώνυμος αλλά, ταυτόχρονα ο  «άγνωστος» για τον πολύ κόσμο πρωταγωνιστής.

 Αποζημίωσε στις πυρκαγιές, αποζημίωσε στις πλημμύρες, αποζημίωσε στις εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις θεμάτων υγείας, στήριξε επιχειρήσεις και συναλλαγές, έσωσε ζωές, επισκεύασε οχήματα, αποζημίωσε πλοία και σκάφη αναψυχής.

Ήταν παντού και κοντά…στην ανάγκη.

Δε χρειάζεται να γίνει αναφορά σε αριθμούς. Τα εκατομμύρια των αποζημιώσεων είναι πραγματικότητα.

Χρειάζεται μόνο να αναδειχθεί το «χρήσιμο» της ασφάλισης. Ο γεμάτος κουμπαράς που ανοίγει την ώρα της ανάγκης. Αυτό είναι το μείζον.

Αλήθεια: ο κλάδος, επιβεβαίωσε την παρουσία του, συνέδραμε, βοήθησε και όπου έγινε χρήση απόσβεσε τα κόστη του.

Αυτό είναι το μήνυμα του 2018 και πρέπει να διαδοθεί περισσότερο και στοχευμένα.

Στη χρονιά που έρχεται και ως συνέχεια της μεγάλης αλλαγής που έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται (με αφορμή την οικονομική κρίση)  μπορεί πράγματι η ιδιωτική ασφάλιση να κερδίσει μια καλύτερη θέση στην συνείδηση των πολιτών.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες οι κίνδυνοι πολλοί, η εποχή της μεγάλης αυθαιρεσίας πολιτών και κράτους πέρασε οριστικά και το περιβάλλον είναι ώριμο να κατανοήσει ο καθένας ότι στη θέση που έχει βρεθεί η ιδιωτική ασφάλιση, έστω και αν δεν συνάδει με κουλτούρες, ιδέες αντιλήψεις και άλλα σχετικά, αποτελεί το μοναδικό σίγουρο καταφύγιο» για ανθρώπους και δομές (σύνταξη και υγεία).

Κάθε άλλη επιλογή ενέχει ρίσκο και αβεβαιότητα.

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics