Άκης Αγγελάκης: Μια ιστορία για τις ασφαλιστικές πωλήσεις..

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία, ως προσωπικό αφήγημα του αρθρογράφου, δείχνει το πώς οι πωλήσεις έχουν “τρόπο” ο οποίος προσδιορίζεται και αποδίδει αποτελέσματα. Ας δούμε τι αναφέρει ο κ. Αγγελάκης.

“Όταν το 1984 μπήκα στον κόσμο των πωλήσεων για πρώτη φορά, όλα μου ήταν άγνωστα και μου φαινόντουσαν βουνό!

Είχα όμως, την τύχη ο πρώτος μου μάνατζερ στην ασφαλιστική εταιρία που ξεκίνησα, να δει επάνω μου τη δίψα για επιτυχία, παρά την απειρία μου στο χώρο αφ’ ενός και την αντικοινωνικότητα μου, αφ’ ετέρου!

Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα πρώτα λόγια που μου είπε «Δεν θα σου μιλήσω για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα πουλάς.  Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρώτα πρέπει να μάθεις πώς να «πουλάς» με επιτυχία τον εαυτό σου στους άλλους ανθρώπους και σε όλους τους υποψήφιους πελάτες που θα συναντάς.  Γιατί αν δεν κατορθώσεις να «πουλήσεις» με επιτυχία τον εαυτό σου, δεν θα καταφέρεις ποτέ να πουλήσεις αυτά που έχεις μέσα στο χαρτοφύλακα που κουβαλάς μαζί σου».

Αυτό στην αρχή με παραξένεψε και με φόβισε!

Όλα όμως, άρχισαν να γίνονται περισσότερο ξεκάθαρα και απλά όταν άρχισε καθημερινά να με εκπαιδεύει συστηματικά επάνω σε τρόπους και τεχνικές καλύτερης επικοινωνίας, προσωπικής γοητείας, σωστής στάσης και γλώσσας σώματος, αποτελεσματικής προσωπικής επιρροής προς τους άλλους ανθρώπους που γνώριζα.

Σταδιακά, μέσα από καθημερινή προσπάθεια, πρόβες επικοινωνίας, παιχνίδια ρόλων και πολλές στιγμές …αμηχανίας, άρχισα να αλλάζω κάθε φορά που επικοινωνούσα με ανθρώπους που γνώριζα.

Έμαθα πώς να χαμογελώ ειλικρινά, πώς να δείχνω αληθινό ενδιαφέρον, πώς να τους ακούω αποτελεσματικά, πως και που να κάθομαι ώστε να μη δημιουργώ εμπόδια στη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία μου μαζί τους.

Έμαθα επίσης, πώς να μιλάω με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και ενσυναίσθηση. Πώς να κάνω τους άλλους να γίνονται και να αισθάνονται σημαντικοί, χωρίς εγώ να φαίνομαι γλοιώδης και ψεύτικος.

Και σταδιακά, όλα άρχιζαν να αλλάζουν προς το πολύ καλύτερο στην  επαγγελματική μου ζωή!

Οι πελάτες άρχισαν μου συμπεριφέρονται με εμπιστοσύνη, με προθυμία να με ακούν και με ευχαρίστηση να συμφωνούν μαζί μου.

Άρχισα να κλείνω τη μια δουλειά μετά την άλλη και να παίρνω συστάσεις εύκολα και χωρίς προσπάθεια.

Λειτουργούσα με ενθουσιασμό, θετικότητα και χωρίς άγχος και φόβο απόρριψης από τους άλλους.

Και όλα αυτά, ήταν το αποτέλεσμα μια συστηματικής προσπάθειας μερικών εβδομάδων…

Έτσι, έγινε η πρώτη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου”.

Άκης Αγγελάκης LLM, SAC Dip.,
Authorized Trainer, Counselor, Business & Life Coach,
Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εκδότης, Συγγραφέας.
Σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης
Business & Life Training, Εκδόσεις ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
Εθνικής Αντιστάσεως 21, Νέα Χαλκηδόνα, Αθήνα 143 43
Τηλ. 210-2512988 & 210-2584880 Fax 210-2512988
www.akis-angelakis.com

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics