ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αλ. Σαρρηγεωργίου: «Να αναδείξουμε τον ασφαλιστικό κλάδο σε ελκυστικό εργοδότη που προσελκύει ταλαντούχα στελέχη»

Συνέντευξη στον Γιάννη Βερμισσώ

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου μιλά στο insurance-eea για όλα όσα αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση. Τις συζητήσεις με την πολιτεία, τη στάση του πολιτικού συστήματος, τις προσπάθειες αλλαγής αντιλήψεων, την εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.  Καταγράφει τις υφιστάμενες συνθήκες, επισημαίνει τα ελλείμματα,τις ανάγκες και τις αδυναμίες, μιλά για την εποπτεία και τις ΕΠΥ και φυσικά τα όσα αφορούν τη Σύνταξη και την Υγεία. Επίσης αποκαλύπτει όλη την νέα αντίληψη που επικρατεί στην Eurolife, την πρόθεσή της για συνεργασίες, και τα όσα άλλα, η εταιρεία του έχει σε εξέλιξη διεκδικώντας νέα θέση στην αγορά.

Σε μια ευρεία παράθεση των απόψεών του για τα επόμενα βήματα της ιδιωτικής ασφάλισης, την αναγκαία προσαρμογή της πολιτείας σε δοκιμασμένες λύσεις, τους στόχους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τις υποχρεωτικές κινήσεις σύγκλισης της ελληνικής με τις άλλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές αγορές, προχωρεί, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου. Ταυτόχρονα αποστέλλει μήνυμα στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τις εταιρείες και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην αναμενόμενη μεγάλη πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης. Επιπρόσθετα, ως πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EurolifeERB μιλά για τα σχέδια της εταιρείας του, τη θετική της – αλλά υπό όρους – προσέγγιση σε τυχόν συνεργασίες, την προσήλωσή της σε συγκεκριμένους στόχους, και την πρόθεσή της να συνεχίσει να επενδύει στην ασφαλιστική αγορά.

Από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Σαρρηγεωργίου, αναφέρουμε επιγραμματικά μερικές από τις επισημάνσεις του:

Για τις ΕΠΥ: θέτει προβληματισμό  για τη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού και την επαρκή εποπτεία αυτών των επιχειρήσεων.

Για την πολιτεία: τονίζει πώς η ιδιωτική ασφάλιση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόσκληση για διάλογο και συνεργασία.

Για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές: αναγνωρίζει πώς ο ρόλος τους θα αναβαθμιστεί  και θα γίνει ακόμα περισσότερο συμβουλευτικός.

Για το σημερινό πρόβλημα: αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλισμένη περίπου στο ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αποτυπώνει την ουσία του προβλήματος.

Για την αλλαγή στο σύστημα Ασφάλισης: αυτό που μπορεί να αλλάξει, όμως, είναι το πόσο ανοιχτοί μπορούμε να είμαστε απέναντι στα πράγματα, βασιζόμενοι σε σχήματα που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά σε άλλες χώρες.

Για τις επενδύσεις της ιδιωτικής ασφάλισης: τα κεφάλαια μπορούν να συμβάλουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας

Για τη λύση σε Σύνταξη και Υγεία: πρέπει να είμαστε μέρος της λύσης. Και μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας σήμερα.

Για τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην οικονομία: να αναδείξουμε τον ασφαλιστικό κλάδο ως έναν πραγματικά ελκυστικό εργοδότη που μπορεί να προσελκύσει ταλαντούχα στελέχη

 # Τελικά θα μπορέσει να αλλάξει η αντίληψη τους κράτους απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση;  Θα εισέλθει ο τομέας με ρόλο στις δομές του δημόσιου συστήματος Σύνταξης και Υγείας;

Η πραγματικότητα είναι ότι οι κρατικές παροχές σε σύνταξη και υγεία έχουν μειωθεί, ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως το δημογραφικό και η οικονομική ύφεση. Ο ασφαλιστικός κλάδος επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή στον διάλογο με την Πολιτεία, καθώς διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία να προτείνουμε λύσεις αποτελεσματικές και λειτουργικές. Ως κλάδος, ο ρόλος μας είναι να στηρίζουμε τους πολίτες και να τους παρέχουμε τη σιγουριά που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Το πρόβλημα δεν αλλάζει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει, όμως, είναι το πόσο ανοιχτοί μπορούμε να είμαστε απέναντι στα πράγματα, βασιζόμενοι σε σχήματα που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά σε άλλες χώρες.

Στην ουσία, αυτό που προτείνουμε για τις συντάξεις είναι ένα σύστημα τριών πυλώνων, το οποίο θα βασίζεται στην κοινωνική ασφάλιση και θα συμπληρώνεται από την ιδιωτική, συνδυάζοντας το κεφαλαιοποιητικό και το διανεμητικό σύστημα. Στην υγεία υποστηρίζουμε τη συνεργασία και τον καλύτερο συντονισμό δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες παροχές σε σχέση με τα χρήματα που πληρώνουν. Το Κράτος, από μόνο του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για σύνταξη και υγεία, επομένως οι λύσεις που περιλαμβάνουν την ιδιωτική ασφάλιση μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη για όλους.

# Το πολιτικό σύστημα αποδέχεται και πείθεται από τις προτάσεις της ιδιωτικής ασφάλισης ή η έως σήμερα επαφή σας γίνεται εθιμοτυπικά για να μην υπάρξει άρνηση. 

Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες είναι σημαντικός και αναγνωρισμένος. Αντίστοιχα, και για τους πολίτες των χωρών αυτών η ασφάλιση είναι προτεραιότητα. Στη χώρα μας, τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά, κυρίως επειδή το κράτος κάλυπτε για χρόνια τις ανάγκες σε υγεία και σύνταξη· μια κατάσταση που έχει πλέον ανατραπεί. Ως κλάδος,συνεχίζουμε να κάνουμε συστηματικές προσπάθειες, για να προσεγγίσουμε την Πολιτεία και να ανοίξουμε το διάλογο για σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία και στα οποία η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να δώσει λύσεις. Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα, με επενδύσεις 14 δισ. που είναι μάλιστα μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. Τα κεφάλαια αυτά μπορούν να συμβάλουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Είναι, επίσης, μεγάλος εργοδότης με πάνω από 9.000 άμεσες θέσεις εργασίας και πάνω από 20.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και άλλους συνεργάτες. Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να αναγνωρίσει το ρόλο και τη συμβολή μας στην οικονομία και να ακούσει σοβαρά αυτά που έχουμε να προτείνουμε. Ως κλάδος έχουμε προτάσεις και επιζητούμε τη συνεργασία με την Πολιτεία, καθώς μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης. Μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας σήμερα.

# Πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι αυτοί που κυβερνούσαν μερικά χρόνια πίσω και στάθηκαν με δισταγμό απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση σήμερα λένε ότι θα προχωρήσουν σε αλλαγές. Είστε επιφυλακτικός;

Το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε όλοι αλλάζει καθημερινά, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων που τόσο γρήγορα συμβαίνουν γύρω μας. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας και κανείς δεν είναι σε θέση να την προβλέψει. Προσωπικά, λαμβάνω πάντα υπόψη μου το παρελθόν, αλλά εστιάζω στο παρόν και το μέλλον. Σήμερα, η Πολιτεία αναζητά βιώσιμες λύσεις σε σοβαρά θέματα όπως οι συντάξεις και η υγεία, λύσεις τις οποίες μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόσκληση για διάλογο και συνεργασία.

# Πιστεύετε ότι χρειάζονται γενικές αλλαγές στην αντίληψη της κοινωνίας και πώς θα γίνουν.

Το ότι η Ελλάδα είναι ασφαλισμένη περίπου στο ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αποτυπώνει την ουσία του προβλήματος. Μέσα από την κρίση άλλαξαν πολλά, χάσαμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα και σε κάποιο βαθμό άλλαξε η στάση μας. Οι Έλληνες πολίτες, έχοντας βιώσει πάρα πολλά τα τελευταία δέκα χρόνια, θέλουν να αισθάνονται σιγουριά και προστασία – τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους. Αυτό το βλέπουμε μέσα από έρευνες κοινής γνώμης τις οποίες πραγματοποιούμε. Φαίνεται, λοιπόν, πως η ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών αυξάνεται.

Από την πλευρά μας προσπαθούμε μέσα από καμπάνιες και πρωτοβουλίες να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε τους πολίτες για την αξία της ασφάλισης, ως πραγματική επένδυση για το μέλλον. Είναι σημαντικό, άλλωστε, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι την ιδιωτική ασφάλιση την έχει περισσότερο ανάγκη ο οικονομικά ασθενέστερος, ο οποίος σε περίπτωση μίας ζημιάς δεν θα μπορεί να την καλύψει μόνος του.

# Νιώθετε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο κράτος ή ως ένα κράτος όπου συνυπάρχουν «δύο αντίθετοι κόσμοι». Ο εκσυγχρονισμός των τελευταίων ετών, η τεχνολογική επανάσταση κ.λ.π, περνούν στην πράξη σωστά και προς όλους;

Θα σας απαντήσω τι ισχύει από την πλευρά του ασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, ενισχύοντας μάλιστα την αξιοπιστία του. Η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν προχωρήσει σε ψηφιακό μετασχηματισμό των δομών και των λειτουργιών τους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες και τις επιδιώξεις που έχουν οι πολίτες σήμερα. Αισθάνομαι ότι οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, άρα σταδιακά ο εκσυγχρονισμός αγγίζει κάθε πλευρά της καθημερινότητας όλων μας. Με θετικά προφανώς αποτελέσματα.

# Θέλετε να αλλάξετε κάτι στην ΕΑΕΕ, προωθείτε αλλαγές και τι είναι αυτό.

Στην ΕΑΕΕ, ο σκοπός μας για τα επόμενα χρόνια είναι να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις ακόλουθες προτεραιότητες: να αναδείξουμε τον ασφαλιστικό κλάδο ως έναν πραγματικά ελκυστικό εργοδότη που είναι σε θέση να προσελκύσει ταλαντούχα στελέχη από πολλούς και διαφορετικούς τομείς και να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με θεσμικούς φορείς, προκειμένου να έχουμε με όλους έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα διαμορφώσει την επόμενη ημέρα της ασφάλισης, με πραγματικά ευρωπαϊκούς όρους. Επίσης, ακόμη μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στο κομμάτι της επικοινωνίας και των ενεργειών για την αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης.

#  Ποια είναι η προτροπή σας στις ασφαλιστικές εταιρείες μέλη σας;

Μέσω της Ένωσης, οι ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν απόψεις και βέλτιστες πρακτικές και να συντονίζουν τη δράση τους, προωθώντας τα θετικά στοιχεία της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Στόχος όλων μας είναι να εκπληρώνουμε τον ρόλο μας με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα, σεβασμό και ήθος. Όλα αυτά αποτυπώνονται με εύληπτο τρόπο στον κώδικα δεοντολογίας των εταιριών μελών της Ένωσης, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ανανεώθηκε. Η ουσία της ασφάλισης βρίσκεται στο συναίσθημα της ασφάλειας και αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος των εταιρειών είναι να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, βοηθώντας τον να ορθοποδήσει γρήγορα, μετά από μια δυσκολία. Έχουμε κάνει σπουδαία βήματα προς τα μπροστά και θα συνεχίσουμε έτσι, επικοινωνώντας την αξία της ασφάλισης σε κάθε άνθρωπο που χτίζει σήμερα το μέλλον του.

# Τις ΕΠΥ τις θεωρείτε απειλή; Πιστεύετε ότι προκαλούν βλάβες στην αγορά;

Το ζήτημα σχετικά με τις ΕΠΥ είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στην πράξη το καθεστώς δραστηριοποίησής τους. Και ακριβώς επειδή στην Ελλάδα, και κυρίως στην ασφάλιση αυτοκινήτων, η δραστηριοποίησή τους έχει τα χαρακτηριστικά της μόνιμης και σταθερής λειτουργίας, καταργείται, στην ουσία, ο προσωρινός και περιστασιακός χαρακτήρας τους. Το ζήτημα έχει να κάνει και με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται ως ΕΠΥ χωρίς να έχουν παραγωγή στην χώρα της έδρας τους. Στην περίπτωση αυτή παρατηρείται το φαινόμενο της ελλιπούς κατ΄ ουσίαν εποπτείας, καθώς ο επόπτης της έδρας τους που είναι υπεύθυνος για τη φερεγγυότητά τους, δεν μπορεί να έχει πλήρη αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας τους. Συγχρόνως, ο επόπτης της χώρας παροχής υπηρεσιών δεν νομιμοποιείται να ασκεί ολοκληρωμένη χρηματοοικονομική εποπτεία. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, τίθενται θέματα ως προς τη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού και την επαρκή εποπτεία αυτών των επιχειρήσεων.

# Σήμερα η «φήμη» της ιδιωτικής ασφάλισης είναι σε καλό επίπεδο στην χώρα;

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι αξιόπιστη και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, δίνοντας αξία στα χρήματα των ασφαλισμένων. Έχει εξελιγμένο και αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο, το γνωστό SolvencyII που έχει ενισχύσει τις ασφαλιστικές εταιρίες τόσο από άποψη κεφαλαιακή, όσο και στην εταιρική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια. Υπόκειται σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους από την εποπτική αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διασφαλίζει την εφαρμογή των κανόνων. Διαθέτει κεφάλαια που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις: ο κλάδος μας σήμερα έχει κεφάλαια €3,7 δισ, για τζίρο €4 δισ, κάτι που σημαίνει ότι για κάθε €1 πωλήσεων έχει €1 σε κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτής της αγοράς είναι όσο και η παραγωγή της και αυτό είναι τεκμήριο της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητάς μας. Υπάρχουν, λοιπόν, ουσιαστικές εξασφαλίσεις για τον καταναλωτή. Και μην ξεχνάμε ότι η ασφαλιστική αγορά πληρώνει €2,5 – 3 δισ. το χρόνο σε αποζημιώσεις. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τα παραπάνω κι έτσι δημιουργείται ένα θετικό ισοζύγιο σε επίπεδο φήμης για τον κλάδο που πρέπει, όμως, να ενισχυθεί.

Υφιστάμενες συνθήκες 

Ποιος είναι σήμερα  ο προβληματισμός αυτού που ηγείται μια ασφαλιστικής εταιρείας.

Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχουν να αντιμετωπίσουν το ίδιο θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον που θέτει προκλήσεις σε διαφορετικά μέτωπα, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας. Από τη μία έχουμε την τρέχουσα οικονομική κατάσταση που έχει περιορίσει το εισόδημα του Έλληνα πολίτη, από την άλλη το νομοθετικό πλαίσιο και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που πραγματικά μεταμορφώνουν το ρόλο και τις δραστηριότητές μας. Και βέβαια, οι συνθήκες αυτές ζητούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες να ανταποκρίνονται συνεχώς στις προκλήσεις με ευελιξία, καινοτομία και προσαρμοστικότητα.

Θεωρείτε ότι η οικονομική κατάσταση παίζει ρόλο στην ασθενική ανάπτυξη του κλάδου ή μήπως εντοπίζετε αλλού (και που;) αυτό που σήμερα  συμβαίνει.

Είναι μια πολύπλοκη εξίσωση με πολλούς παράγοντες. Η οικονομική κατάσταση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, αντίστοιχα όμως σημαντική είναι και η μέχρι στιγμής στάση του κράτους απέναντι στην προοπτική ενός συστήματος τριών πυλώνων. Από την πλευρά μας, ως εταιρεία και ως κλάδος, διαμορφώνουμε σταθερά προτάσεις λύσεων προς όλες τις κατευθύνσεις, στοχεύοντας σε ένα επίπεδο ασφάλισης που θα λειτουργεί πραγματικά ως ένα δίκτυ ασφαλείας, αλλά και επένδυσης στο μέλλον.

Ένα μήνυμα προς τους πολίτες ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ασφαλιστείτε! Είναι νομίζω ό,τι πιο ουσιαστικό μπορώ να πω. Δεν πρόκειται για πολυτέλεια, ούτε για κάτι περιττό. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση και αφορά κυρίως τον οικονομικά ασθενέστερο που τη χρειάζεται περισσότερο απ’ όλους.

Ένα μήνυμα προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Παρατηρώντας πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα, είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή θα αναβαθμιστεί κι άλλο μέσα στα επόμενα χρόνια και θα γίνει ακόμα περισσότερο συμβουλευτικός. Φυσικά, μια τέτοια εξέλιξη μόνο θετική μπορεί να είναι για τον κλάδο μας, καθώς σταδιακά αισιοδοξούμε ότι θα αλλάζει και η αντίληψη των πολιτών απέναντι στην ασφαλιστική αγορά. Ο επαγγελματίας ασφαλιστής δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλα δίκτυα – πρέπει, όμως, να προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα με δουλειά και διάβασμα!

Ένα μήνυμα προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα στελέχη τους.

Είμαι σίγουρος ότι η πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης θα είναι ανοδική τα επόμενα χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι η ώρα να χαλαρώσουμε. Χρειάζεται προσοχή και σύνεση απ’ όλους, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους καρπούς αυτής της ανάπτυξης και των επενδύσεων που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Και να σταθούμε με αξιοπιστία στο ύψος των περιστάσεων, απαντώντας στις ανάγκες της κοινωνίας. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον.

 

Eurolife 

Παλαιότερα είχατε δηλώσει πως επιδιώκετε η Eurolife να γίνει εταιρεία τεχνολογίας που ασχολείται με τις ασφάλειες. Το έχετε πετύχει ή σε ποιο στάδιο βρίσκεστε; (τεχνολογικά)

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της EurolifeERB είναι κάτι πολύ περισσότερο και βαθύτερο από ένα έργο τεχνολογίας. Είναι μια μακροπρόθεσμη και συνεπής διαδικασία εξέλιξης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, αλλά και βελτίωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων μας και των πελατών μας. Στρατηγικός στόχος είναι να ηγούμαστε των ψηφιακών εξελίξεων στον κλάδο. Έτσι, λοιπόν, έχουμε ολοκληρώσει πολλά σημαντικά έργα τεχνολογίας, όπως το νέο brokersportal, σημαντικές συνεργασίες για ανάπτυξη CRM πλατφόρμας με τη Salesforce κ.λ.π. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχή ψηφιακή μας εξέλιξη, ως βασικό παράγοντα της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής μας.

Η EurolifeERB ως παρουσία και λειτουργία στην αγορά τι ξεχωριστό προσφέρει στην ιδιωτική ασφάλιση και στον πελάτη της. (το γνώρισμά της, το κυρίαρχο στοιχείο)

Το βασικό γνώρισμα της EurolifeERB είναι ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που σχεδιάζουμε δεν προσφέρουν απλώς κάλυψη. Πρακτικά, προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές στους ασφαλισμένους για ένα μέλλον, όπως το έχουν προγραμματίσει και ονειρευτεί.

Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία μας και τη μοναδική τεχνογνωσία που συνεπάγεται η συμμετοχή μας στην οικογένεια του Διεθνούς Ομίλου της Fairfax, μας έχουν οδηγήσει στις πρώτες θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς. Και βέβαια, πάνω απ’ όλα, στην επαφή με την εταιρεία, ο ασφαλισμένος θα νιώσει την ανθρώπινη και «ζεστή» αντιμετώπιση στα θέματά του.

Δίνετε σε κάποιον ασφαλιστικό τομέα έμφαση; Η προχωράτε ισότιμα σε όλους τους κλάδους;

Η ισορροπημένη σύνθεση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας είναι ένα ακόμα στοιχείο που μας χαρακτηρίζει και μας διαφοροποιεί. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας ανταγωνιστικά προγράμματα περιουσίας και υγείας που ανήκουν στην κατηγορία της υποχρεωτικής ασφάλισης. Παράλληλα, όμως, αναπτύσσουμε και προσφέρουμε προϊόντα, όπως τα συνταξιοδοτικά και τα ομαδικά που, στην ουσία, χτίζουν την ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών και τους επιτρέπουν να επενδύουν στο μέλλον τους.

Τα επόμενα σχέδιά σας, Τι δρομολογείτε,

Σίγουρα θα συνεχίσουμε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, με προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό μας και την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη σημαντική συμβολή μας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μέσα από τις επενδύσεις μας, αλλά και τις αποζημιώσεις και εισφορές που αποδίδουμε σε πελάτες και εργαζόμενους.

 Μια εταιρεία με δομή, στόχους αρχές, όπως η δική σας  θα μπορούσε να συνεργαστεί να συνενωθεί με κάποια άλλη. Θα ήταν θετικό ή χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία που θα αποστερούσε ενέργεια από την ανάπτυξη που σήμερα καταγράφετε.

Φυσικά και πιστεύουμε στην αξία της συνεργασίας και στη σύμπραξη δυνάμεων με στόχο κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο. Το ζητούμενο σε μια τέτοια προοπτική είναι να έχουν και οι δύο πλευρές κοινό όραμα και αξίες, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν μαζί και να δημιουργήσουν πραγματικό όφελος για τον ασφαλισμένο. Είμαστε θετικοί, με την προϋπόθεση από μια τέτοια κίνηση να δημιουργείται αξία για όλους τους εμπλεκόμενους.

 

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics