Ανακοίνωση της ΕΕΑΕ για την Εγκύκλιο ΤτΕ 462/2013

Με αφορμή την έκδοση της Εγκυκλίου 462/14-5-2013 της Δ.Ε.Ι.Α. η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.) εξέδωσε προς τα μέλη της ανακοίνωση

Με αφορμή την έκδοση της Εγκυκλίου 462/14-5-2013 της Δ.Ε.Ι.Α. η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.) εξέδωσε προς τα μέλη της την εξής ανακοίνωση:

 

Προς τα Μέλη της ΕΕΑΕ                                                                                                                                                                                                                                             Αθήνα, 16/05/2013

Αρ. Πρωτ. : 1466 , Εγκύκλιος : 04

Θέμα : Εγκύκλιος Νο 462 Τραπέζης Ελλάδος

Αθέμιτες Πρακτικές Τραπεζών

Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε  την απόφαση της ΤτΕ, που έστω και αργά, άκουσε  και δέχθηκε το αίτημά μας για άμεση παρέμβαση στο θέμα του εκβιαστικού ανταγωνισμού των υποκαταστημάτων των Τραπεζών.

Εχουμε κάνει πολύχρονους αγώνες για τις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών και πλέον σήμερα και ως ΕΑΔΕ το αναδείξαμε στην πρόσφατη επίσκεψή μας στην ΤτΕ, ως ένα απο τα σοβαρότερα προβλήματα της Διαμεσολάβησης.

Ήδη, με την εγκύκλιο Νο 462/2013 που απέστειλε σε όλες τις Τράπεζες και την οποία σας επισυνάπτουμε, βάζει τα όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινείται ο κάθε τραπεζικός υπάλληλος και απαγορεύει κάθε κατευθυνόμενη πώληση από πλευράς του.

Παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή την συνημμένη εγκύκλιο της οποίας αντίγραφο καλό είναι να έχετε πάντοτε στα χέρια σας για παρουσίαση και χρήση όπου απαιτηθεί.

Εμείς, ως Ένωση, θα βρούμε τους τρόπους ώστε αυτή η σαφής οδηγία να φτάσει στο καταναλωτικό κοινό και να έχει στην πράξη την εφαρμογή που πρέπει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                           Για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.

Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου                  Αλέξανδρος Ραφαηλίδης

       Πρόεδρος                                   Γενικός Γραμματέας

Εγκύκλιος ΤτΕ 462/2013

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics