Αναστάσιος Κασκαρέλης- Πρόεδρος Υδρογείου Ασφαλιστικής

Αναστάσιος Κασκαρέλης- Πρόεδρος Υδρογείου Ασφαλιστικής

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της Ημερίδας – το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος – για την πρόσκλησή τους και την ευκαιρία που μου δίνουν να επικοινωνήσω μαζί σας.

Όλοι γνωρίζουμε τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα μας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Στον ασφαλιστικό κλάδο, τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε μάρτυρες ανακλήσεων ασφαλιστικών εταιρειών, απόσυρσης μεγάλων αριθμού διαμεσολαβητών από το επάγγελμα, μείωσης της παραγωγής των εταιρειών, μείωσης τιμολογίων σε όλους τους κλάδους και ειδικά αυτόν του αυτοκινήτου, μείωσης προμηθειών, μεταξύ άλλων.

Είναι προφανές ότι αυτό το περιβάλλον δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Η αναζήτηση του φθηνού ασφαλίστρου δημιουργεί λανθασμένες συνθήκες ανταγωνισμού και πλειστηριασμό τιμών εκμηδενίζοντας την αξία της παροχής υπηρεσιών που προσφέρει ο ασφαλιστής στη συνείδηση του καταναλωτή. Είναι προδιαγεγραμμένο ότι μία τέτοια επιλογή οδηγεί σε μείωση προμηθειών και εισοδημάτων για τον επαγγελματία της ασφάλισης και διακυβεύει σοβαρά το μέλλον του.

Γι’ αυτό κατά την άποψή μου η εποχή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μας καλεί να προβληματιστούμε και να αντιδράσουμε. Απαιτείται να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον πελάτη μας, να τον συμβουλέψουμε, να του μιλήσουμε για τη σημασία της ασφάλισης, για νέα ασφαλιστικά προϊόντα, να του προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες.

Απαιτείται συστράτευση δυνάμεων και στενότερη συνεργασία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών, ώστε με αλληλοσεβασμό και κοινές προσπάθειες να αναδείξουμε την αξία του θεσμού που υπηρετούμε στο κοινωνικό σύνολο.»

Το κείμενο αυτό αποτελεί σύνοψη της εισήγησης του κ. Κασκαρέλη στην ημερίδα «Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση σε κρίσιμο σταυροδρόμι», που διοργάνωσαν το ΕΕΑ και η ΕΑΔΕ.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics