Ανοικτός ο φάκελος ΑΣΠΙΣ

Εν αναμονή εξελίξεων βρίσκονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ζημιωμένοι, απλήρωτοι και εμπλεκόμενοι με το δαιδαλώδες θέμα της “ΑΣΠΙΣ” καθώς οι πληροφορίες φέρουν να υποστηρίζεται η διενέργεια υπερσύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων θεσμικών και κυβερνητικών φορέων προκειμένου να ξεκολλήσει η υπόθεση που εδώ και χρόνια έχει πλήξει και την ασφαλιστική αγορά και τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Αυτοί που υποκινούν τις διαδικασίες για να γίνει η σύσκεψη την οποία και τοποθετούν στο τέλος του μήνα αρχές του επόμενου, επιδιώκουν και την πολιτική στήριξη αλλά και την τεχνοκρατική που ίσως να χρειαστεί και την παραίνεση της ΤτΕ. Το μείζον θέμα που αναζητεί λύση είναι η αποζημίωση που πρέπει να δοθεί σε όσους δικαιούνται και ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ. Οι έως τώρα πληροφορίες μιλούν για κάλυψη μέρους αυτού του ποσού (τα 100 εκατ.) από τη διαδικασία εκκαθάρισης ενώ το υπόλοιπο από το Εγγυητικό Ζωής. Να σημειωθεί ότι το θέμα των αποζημιώσεων των δικαιούχων έχει παραμείνει ανοικτό εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων διεκδικεί λύσεις και προτείνει, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν καθώς χρειάζονται και μερικώς, πολιτικές αποφάσεις, που θα δώσουν το πράσινο φως ώστε να κλείσει οριστικά η υπόθεση χωρίς να βγουν χαμένοι οι πελάτες και οι συνεργάτες του κάποτε σημαντικού ομίλου.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics