Απαραβίαστες τακτικές ή καινοτόμες δράσεις;

Του Γιάννη Ε. Βερμισσώ

Η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται σε αναμονή. Η ανάπτυξη που προσδοκάται δεν έχει ακόμη κάνει την εμφάνισή της. Η στασιμότητα που επικρατεί είναι εμφανής με μοναδική βεβαιότητα το ότι «αλλάζουν χέρια» τα ίδια και τα ίδια – αριθμητικά – συμβόλαια. Σαφώς υπάρχει και κάποια κίνηση στους νεοεισερχόμενους αλλά παραμένει σε ασθενικά επίπεδα.

Άρα το ζητούμενο παραμένει: Πως η αγορά θα ανέβει; Η διαδικασία προετοιμασίας ώστε να υπάρχει ετοιμότητα που θα υποδεχθεί την ανάπτυξη εδώ και μερικά χρόνια είναι σε πλήρη εφαρμογή. Συνεπώς οι εταιρείες είναι έτοιμες οπότε και απομένει η εκκίνηση.

Θα σηματοδοτηθεί-η εκκίνηση-από μόνη της; Προφανώς όχι. Γι΄αυτό και οι εταιρείες μαζί με όλους τους συντελεστές της αγοράς αναζητούν τώρα και κάποιες νέες μεθόδους. Για το πώς θα πεισθούν ή αυτοβούλως θα κινηθούν οι πολίτες προς την ιδιωτική ασφάλιση.

Η προσμονή του κράτους που θα εντάξει την ιδιωτική ασφάλιση στα σχέδιά του, παρά το γεγονός ότι εμμέσως ή ευθέως διατυπώνεται, δεν είναι μια υπόθεση εύκολη που μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα με το πρώτο «πράσινο φως». Ακόμα και να δοθεί χρειάζεται χρόνος για να υλοποιηθεί.

Υπάρχουν σκέψεις. Που κάποιοι ετοιμάζονται να τις υλοποιήσουν. Και μην ξεχνάμε ότι όλοι παραδέχονται πώς οι καινοτομίες θα δώσουν λύσεις. Ωστόσο, θα πρέπει όταν ανακοινωθούν να μη σπεύσουν όλοι να τις καταρρίψουν διότι όλα γίνονται «με κάποιες παλιές γνωστές και εφαρμοσμένες διαδικασίες».

Απαραβίαστες τακτικές ή καινοτόμες δράσεις;

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics