Απεβίωσε ο Κώστας Πολίτης

Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος και σωστός επαγγελματίας, που συνέβαλε στην παγκόσμια ανάδειξη της χώρας μέσα από τον αθλητισμό. Συνέβαλε στην κοινωνική καθημερινότητα μέσα από τον επαγγελματισμό και τον πολιτισμό του.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κος Ι. Χατζηθεοδοσίου, αναφερόμενος στον θάνατο του αγαπημένου Έλληνα προπονητή, δήλωσε: «εκφράζω τη λύπη μου για την απώλεια του Κώστα Πολίτη. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος και σωστός επαγγελματίας, που συνέβαλε στην παγκόσμια ανάδειξη της χώρας μέσα από τον αθλητισμό. Συνέβαλε στην κοινωνική καθημερινότητα μέσα από τον επαγγελματισμό και τον πολιτισμό του. Αποτέλεσε σύμμαχο του συνδυασμού  "Το Επιμελητήριό μας", θέλοντας έτσι να συνεισφέρει στην πρόοδο του επιμελητηριακού θεσμού, στη στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων».

Ο προπονητής της «χρυσής» Εθνικής του 1987, o Kώστας Πολίτης έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια. 
Ο αρχιτέκτονας του θριάμβου του 1987, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, λίγα 24ωρα μετά τη συμπλήρωση 31 ετών από τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ. Γεννημένος στις 21 Μαρτίου 1942 στην Αθήνα αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό.
Εκτός από την Εθνική Ελλάδος, ο Κώστας Πολίτης είχε διατελέσει τεχνικός του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της Νήαρ Ηστ. Με τον Παναθηναϊκό είχε κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος.
Άνθρωπος δημιουργικός, πρωτοπόρος και με όραμα άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον ελληνικό αθλητισμό. Χάρη στην επιτυχία του 1987 το ελληνικό μπάσκετ εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics