Ασφάλιση κατά της ανεργίας από τον ΟΑΕΕ

Θα ενεργοποιηθεί η νομοθεσία για την οικονομική στήριξη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που χάνουν τη δουλειά τους μέσα στο 2013.

Θα ενεργοποιηθεί η νομοθεσία για την οικονομική στήριξη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που χάνουν τη δουλειά τους μέσα στο 2013.

Οι ασφαλισμένοι που χάνουν την απασχόλησή τους και δεν διαθέτουν εισοδήματα από άλλες πηγές θα τύχουν σχετικού επιδόματος όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, και όπως προβλέπει ο ν. 3986/2011.
Η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε με πρωτοβουλία ύστερα από απαίτηση των εκπροσώπων των μικρομεσαίων, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, αλλά παρότι καταβάλλεται σχετική εισφορά, παραμένει ανενεργή.
Την άμεση ενεργοποίηση του νόμου για την παροχή «επιδόματος» σε ελεύθερους επαγγελματίες, ζήτησε και πάλι η ΓΣΕΒΕΕ κατά τις εκδηλώσεις αποκλεισμού του ΟΑΕΕ στις 5 Δεκεμβρίου.

Στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν (ξανά) οι παροχές και οι προϋποθέσεις που θα ισχύσουν με υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο θα έχει ως βάση την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης – επιδόματος τουλάχιστον 360 ευρώ τον μήνα (κατά τα πρότυπα του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ) ή άλλες καλύψεις (π.χ. ασθένειας).

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics