Ασφαλιστικά προϊόντα για το “λαϊκό εισόδημα”

του Γιάννη Βερμισσώ

Οι ελπίδες για την παραγωγή ασφαλιστικών συμβολαίων είναι πολλές. Οι εταιρείες, υπερμεγέθεις, μεσαίες και μικρότερες στην 1η γραμμή των διεκδικήσεων. Οι προτάσεις -όλες-  πληθωρικές. Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι δεν αρκεί αυτό. Χρειάζονται και άλλα όχι μόνο για να κερδίσεις παραγωγή αλλά και για να διατηρήσεις της υπάρχουσα.

Οι πολίτες είναι συνειδητοποιημένοι και έρχονται κοντά στην ιδιωτική ασφάλιση η οποία έχει μια σημαντική υποχρέωση: να προσφέρει ως κλάδος αυτό που ταιριάζει, αντιστοιχεί, στο εισόδημα του καταναλωτή.

“Ναι” στα προϊόντα για υψηλά εισοδήματα.

Όμως “ναι” και σε αυτά που απευθύνονται στα “λαϊκά εισοδήματα” τα οποία αποτελούν την βάση της παραγωγικής πυραμίδας και σαφώς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις παροχές της ιδιωτικής ασφάλισης. Εκεί είναι που πάσχει ο λαός

Όλες οι περιπτώσεις -μεγέθους- εταιρειών εφόσον επιδιώκουν μια πραγματιστική προσέγγιση της καθημερινότητας, και αφού αποβάλλουν κάθε στοιχείο υπερφίαλης απόκοσμης συμπεριφοράς, έξω από χλιδή και πλούτο επιδεικτικό -κατά το αρχαίο δράμα- καλούνται να δημιουργήσουν προϊόντα για τον λαό. Τη μεγάλη μάζα που απεικονίζει την ελληνική κοινωνία. Αυτές οι ασφαλιστικές εταιρείες -κατά προσωπική άποψη- θα κερδίσουν μια καλή θέση στην σύγχρονη πραγματικότητα, και θα αναγνωριστούν από τους πολίτες.

ΥΓ: Ισορροπία μεταξύ τιμών ασφαλιστικών προϊόντων και οικονομικής δυνατότητας νοικοκυριών.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics