Δεκαήμερη «υποσχετική» για 100 χιλ ευρώ ημερησίως

Το ΕΕΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πώς διαβλέπει λύσεις σε ορισμένα από τα φλέγοντα ζητήματα των επιχειρήσεων τα οποία δημιουργήθηκαν από την τραπεζική αργία και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Το ΕΕΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πώς διαβλέπει λύσεις σε ορισμένα από τα φλέγοντα ζητήματα των επιχειρήσεων τα οποία δημιουργήθηκαν από την τραπεζική αργία και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Μάλιστα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Οι διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών και του κ. Στουρνάρα ότι στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά αλλά κυρίως ότι αποφασίσθηκε η άνοδος του ύψους των εγκρίσεων από τις τράπεζες, από τις 50.000 ευρώ στις 100.000 ευρώ την ημέρα ανά πελάτη, θεωρούμε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ότι μπορεί να αποτελέσουν την απαρχή μίας προσπάθειας που θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, αυτή η αύξηση του ορίου των εγκρίσεων αναμένεται να εξυπηρετήσει το 70% των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλλει σχετικά αιτήματα.

Η άρση των τραπεζικών περιορισμών είναι μονόδρομος για την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα, ενώ άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα και για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος των ληγμένων επιταγών που αποτελούν μία “ωρολογιακή βόμβα” για χιλιάδες επιχειρηματίες αλλά κυρίως για την ίδια την ελληνική οικονομία.

Οφείλουν να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, ότι κυρίως με την στήριξη της επιχειρηματικότητας μπορεί να πάρει τα “πάνω” της η πληγωμένη ελληνική οικονομία και να φανεί ένα φως στην άκρη του τούνελ.

ΕΕΑ

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics