Σήμερα και αύριο το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργανώνουν ΕΕΑ και ΓΣΕΒΕΕ

Ξεκινά σήμερα το διήμερο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργανώνουν Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και  ηΓΣΕΒΕΕ. Την πρώτη ημέρα μεταξύ των ομιλητών είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδουλάκης, ο υπουργός Εργασίας Α. Γεωργιάδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ο. Γεροβασίλη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, ο δ.σ. της τράπεζας Πειραιώς, Χ. Μεγάλου. Τον πρωθυπουργό εκπροσωπεί η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Μάνη – Παπαδημητρίου.

Τ συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου (11:30 – 17:30) & αύριο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου (10:00 – 15:00) στο Ωδείο Αθηνών με θέμα: “Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον”.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα απασχολήσουν τρεις βασικές θεματικές ενότητες που ταυτόχρονα αποτελούν και μεγάλες προκλήσεις για όλο το επιχειρείν:

  1. Πρόσβαση στη χρηματοδότηση
  2. Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  3. Πράσινη Μετάβαση

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθά και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι κομμάτων,  Έλληνες και Ευρωπαίοι παράγοντες της επιχειρηματικότητας, επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη Τραπεζών, Πρόεδροι Επιμελητηρίων.

Οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν την πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας, παράγουν πλούτο, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αντιπροσωπεύουν το 99% των επιχειρήσεων στην Ε.Ε., απασχολούν το 66% του εργατικού δυναμικού και παράγουν περισσότερο από το 50% του ΑΕΠ της Ε.Ε. Ειδικότερα, δραστηριοποιούνται περίπου 25 εκατομμύρια ΜμΕ στην ΕΕ, οι οποίες απασχολούν περίπου 146 εκατομμύρια άτομα.

Το συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των ανθρώπων που επιχειρούν, εργάζονται, εκπροσωπούν & αποφασίζουν για τις μικρές επιχειρήσεις σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το link  με αναλυτικές πληροφορίες, το πρόγραμμα για το συνέδριο και τη δυνατότητα εγγραφής:

https://imegsevee.m-pages.com/gsevee_europa_conference_2023

© INSURANCE EEA 2023. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics