Εμπλουτισμένη γνώση για τους κινδύνους και τη συγκροτημένη διαχείρισή τους στο webinar του Ε.Ε.Α. με τη στήριξη του Coordinators Group

Με λεπτομερή εμπεριστατωμένη ανάλυση του θέματος των «κινδύνων» και της διαχείρισής τους εξελίχθηκε το ενδιαφέρον webinar που μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Ε.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του εκπαιδευτικού Ομίλου Coordinators Group, και είχε ως  θέμα: «Στάδια και Βήματα Διαχείρισης Κινδύνου σε Κρίση».

Εισηγητές του webinar ήταν ο κ. Παναγιώτης Β. Καρναχωρίτης  & o κ. Βασίλειος Π. Καρναχωρίτης οι οποίοι και διαδραστικά συνεισέφεραν όχι μόνο στην παροχή γνώσης αλλά και την απάντηση ερωτήσεων που κατά της εξέλιξη του σεμιναρίου υποβλήθηκαν.  Η μεγάλη συμμετοχή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών επαναβεβαίωσε το θετικό της πρωτοβουλίας του Ε.Ε.Α. δίνοντας έναυσμα και για περαιτέρω δράσεις στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου. Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η υψηλή επιπέδου γνώση που περιεκτικά και συστηματοποιημένα δόθηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου.

Ακολουθεί το σχετικό video:

Το 2ωρο σεμινάριο χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου κ. Δ. Γαβαλάκης οι οποίοι και ευχαρίστησαν τους εισηγητές και ιδιοκτήτες του εκπαιδευτικού κέντρου για την άμεση ανταπόκρισή τους. Παρομοίως και οι κύριοι Παναγιώτης και Βασίλης Καρναχωρίτης δήλωσαν την ανιδιοτελή στήριξή τους σε αυτές τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, εξέφρασαν τη θετική τους προσέγγιση στο να παράσχουν βοήθεια στην αγορά και τους επαγγελματίες και εκθείασαν τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. με τις οποίες συντάσσονται με κοινό στόχο τη στήριξη των επαγγελματιών της αγοράς.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε τον ρόλο των σεμιναρίων και τη συνεισφορά τους στην εξέλιξη των επαγγελματιών επισημαίνοντας τη σημασία  της γνώσης και της επιμόρφωσης που δίνουν την ευκαιρία στον καθένα ο οποίος λειτουργεί στην ελεύθερη αγορά, τη δυνατότητα να σκεφτεί, να αποφασίζει και να κινηθεί προκειμένου να αναπτυχθεί και να προχωρήσει εκσυγχρονισμένα στο μέλλον.

Ο κ. Δ. Γαβαλάκης ευχαρίστησε τους εισηγητές για την παρουσία τους και την ανταπόκρισή τους, ανέδειξε ότι η πρωτοβουλία των webinar εντάσσεται στη γενική προσπάθεια του Ε.Ε.Α. να στηρίξει κλάδους και επαγγέλματα και να συντελέσει και στην πρόοδό τους. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει σειρά πρωτοβουλιών σε εξέλιξη και παρότρυνες όσους παρακολουθούσαν το σεμινάριο να παρακολουθούν τις ιστοσελίδες του Ε.Ε.Α. που είναι το insurance-eea και το eea.gr ώστε να μπορούν να αντλούν πληροφόρηση, να ενημερώνονται και να συμμετάσχουν σε ενέργειες που το Επιμελητήριο πραγματοποιεί με σκοπό την ανάπτυξη των μελών του και τη στήριξή τους σε καθετί που τους αφορά στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους.

Στόχος του webinar  ήταν:

-Να περιγράφουν οι ορισμοί και τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν, στη διαχείριση οποιουδήποτε κινδύνου, καθώς και τα υποχρεωτικά βήματα και οι μέθοδοι που χρειάζεται να γνωρίζει ένα φυσικό πρόσωπο προκειμένου να θεωρείται διαχειριστής κινδύνου & να προτείνει λύσεις για τη σωστότερη & ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του.

-Να διαχειριστεί – κάθε πρόσωπο που καλείται – επαγγελματικά αλλά και ιδιωτικά  έναν οικονομικό ή επαγγελματικό  κίνδυνο ζωής, περιουσίας ή λοιπών αγαθών,  να γνωρίζει άριστα την τέχνη της διαχείρισης ενός οικονομικού κινδύνου, στο πλαίσιο των δυσμενών οικονομικών συνθηκών της περιόδου αυτής, λόγω κορονοϊού.

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics