Επίσκεψη του Προέδρου του Ομίλου ERGΟ στην Ελλάδα και την Τουρκία

 

Ο πρόεδρος του ασφαλιστικού Ομίλου ERGO Dr Torsten Oletzky επισκέφθηκε πρόσφατα τα γραφεία της ERGO στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στη διάρκεια των επισκέψεών του, είχε τη δυνατότητα να συναντήσει τα ανώτατα στελέχη της κάθε εταιρίας και να έχει μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους για τρέχοντα και επίκαιρα θέματα.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον καλωσόρισε ο CEO περιφέρειας Ελλάδας/Τουρκίας κ. Θεόδωρος Κοκκάλας δηλώνοντας: «Η επίσκεψή σας είναι τιμή για όλους μας, ιδιαίτερα αυτή την πολύ σημαντική περίοδο για την ERGO Ελλάδος, δεδομένου ότι είμαστε στην αρχή ενός πολύ απαιτητικού και προκλητικού νέου έργου, τη διαδικασία δηλαδή της συγχώνευσής μας με την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Η επιτυχία αυτού του έργου θα καταστήσει την ERGO πρωταγωνιστή στην ελληνική αγορά, προς όφελος των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας, της κοινωνίας και των μετόχων. Η παρουσία σας σήμερα εδώ μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθάρρυνση, καθώς αισθανόμαστε ότι έχουμε την υποστήριξη του Ομίλου κι αυτό αποτελεί για εμάς ένα πρόσθετο κίνητρο».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Dr Torsten Oletzky, αφού συνεχάρη τη Διοίκηση και  τα στελέχη της εταιρείας για την πρόσφατη επιτυχή συμφωνία απόκτησης των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, δήλωσε σχετικά: «Η εξαγορά της ΑΤΕ ήταν μια σοφή απόφαση, καθώς πρόκειται για μια αξιόπιστη εταιρεία, που η ταυτότητά της συνάδει με τις αξίες που πρεσβεύει η ERGO, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της και επεκτείνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της, κυρίως στην περιφέρεια της χώρας. Το έργο της συγχώνευσης των δύο εταιριών που μόλις ξεκινά είναι ακόμα μια καινούργια πρόκληση για εσάς, που στόχο έχει τη δημιουργία μιας νέας ασφαλιστικής εταιρείας, που θα υιοθετήσει την πελατοκεντρική προσέγγιση και φιλοσοφία της ERGO, προσφέροντας πάντα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία με τα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της, την εποικοδομητική  κι άκοπη προσπάθεια, την αφοσίωση στους στόχους και την ομαδικότητα θα τα καταφέρει για άλλη μια φορά.» 

Ο κ. Oletzky, ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς τα στελέχη της ERGO Ελλάδος, δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για άλλη μια φορά για την εξαιρετική επίδοση της εταιρείας και τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματά της, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα. Η ERGO Ελλάδος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2014, είναι μέσα στους στόχους και της παραγωγής και της κερδοφορίας. Σημειωτέον ότι η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,1%, ανερχόμενη στα 106,03 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στους λοιπούς κλάδους, που αποτελεί και έναν από τους  στρατηγικούς στόχους της εταιρείας.

Κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ο Πρόεδρος του Ομίλου, απευθυνόμενος στη διοικητική ομάδα της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για τον Όμιλο και οι πρόσφατες αλλαγές στην οργάνωση και στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας είναι πολύ καθοριστικές για την πορεία της όσο και βιώσιμες. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις εξελίξεις αυτές, καθώς μετά από ένα δύσκολο και μακρύ ταξίδι η εταιρεία έχει μπει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Η ERGO Τουρκίας αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επιτυχούς αναδιοργάνωσης κι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, για την οποία όλοι οι συνάδελφοί σας στην εταιρεία, αλλά και όσοι έχουν συμβάλει στο θετικό αυτό αποτέλεσμα μπορούν να νιώθουν πολύ υπερήφανοι. Επιπλέον, καταφέρατε να επιστρέψετε στην κερδοφορία, την οποία βέβαια πρέπει να προασπίσετε μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας. Είμαι όμως σίγουρος ότι είστε στο σωστό δρόμο. Συνεχίστε την πολύ καλή προσπάθεια και πολύ σύντομα η ERGO Τουρκίας θα αποτελεί ένα από τα αστέρια του Ομίλου.»

Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η σταθερή εμπιστοσύνη και υποστήριξη που παρέχει ο Όμιλος ERGO στις εταιρείες της σε Ελλάδα και Τουρκία, μέσα από τη διαπίστωση ότι και οι δύο εταιρείες εφαρμόζουν με επιτυχία το στρατηγικό τους σχέδιο, βασιζόμενες στην ομαδικότητα και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση και στις πωλήσεις.

 

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics