Επιχειρήθηκε αιφνιδιαστικη μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ- απεσύρθη

Μια απίστευτη εξέλιξη είχε τελικά η εν κρυπτώ προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τις συντάξεις του ΤΕΒΕ. Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης κατέθεσε χωρίς προειδοποίηση διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που προέβλεπε μείωση των συντάξεων (των παλιών ασφαλισμένων) του ΤΕΒΕ έως και 35%. Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων αναγκάστηκε να την αποσύρει, οριστικά υποτίθεται αλλά κανείς δεν ξέρει τις μελλοντικές εξελίξεις.
 
Μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης αντέδρασαν οι οργανώσεις των μικρομεσαίων. Έτσι η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζήτησε άμεσα συνάντηση μαζί τους.

Το θέμα, κατά τη  ΓΣΕΒΕΕ, δεν μπορούσε να περιμένει γιατί, στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ήταν έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι την Κυριακή, συμπεριλαμβάνονταν αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας και με την οποία άλλαζε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ. Όπως αναφέρει  η Συνομοσπονδία, «Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους.  Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ».
 
Η ΓΣΕΒΕΕ επικαλείται τη ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για «ΜΗ μείωση των συντάξεων» και συνεχίζει ότι «Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα».
 
Την απόσυρση της διάταξης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας ενώ ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Όπως τόνιζε νωρίτερα η ΓΣΕΒΕΕ, αφού η κυβέρνηση πρόκρινε να μην επιβληθεί το τέλος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως ισοδύναμο μέτρο επιχείρησε να περάσει τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων του Οργανισμού!
 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics