EUROLIFE: Τι πιστεύει, τι δίνει και τι αναμένει από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

 Συνέντευξη του Νίκου Δελένδα στον Ι. Βερμισσώ

Στην Eurolife FFH,  αναπτύσσεται μια ισχυρή ιδέα, μια δυναμική αντίληψη , μια ιδιαίτερη προσέγγιση για το μέλλον της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης.  Σε αυτή την κατεύθυνση πρωταγωνιστική θέση έχουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Ο κ. Νίκος Δελένδας Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης μιλά για την ανάγκη διαφοροποίησης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, δίνει στοιχεία, και προσδιορίζει  ως επαγγελματία πρωταγωνιστή του μέλλοντος αυτόν που επικαιροποιεί  τις γνώσεις του.

 Εξηγεί  ότι :

  • Αναγνωρίζει τη συνεισφορά της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης  στην πρόοδο της αγοράς
  • Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εστιασμένες στους επαγγελματίες της ασφάλισης.
  • Εστιάζει στην ενημέρωση του κλάδου ώστε οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές για τοποθετηθούν αποτελεσματικά στο σήμερα και να εξελιχθούν στο μέλλον.
  • Αναδεικνύει τον ρόλο του Eurolife Business Academy στην εκπαίδευση όλων των διαμεσολαβητών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ με τον κ. Νίκο Δελένδα

Η Eurolife FFH πώς αξιολογεί την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τι λέτε προς αυτούς;

ΝΔ: Με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση εργαζόμαστε από κοινού με σκοπό την ενίσχυση της αξιοπιστίας του κλάδου, την αύξηση των ασφαλιστικών εργασιών και φυσικά την εμπιστοσύνη του ίδιου του πελάτη. Το 2020 ήταν χρονιά εξελίξεων και πολλαπλών προκλήσεων, με καταιγισμό αλλαγών, αλλά και απαραίτητο σύμμαχο την τεχνολογία. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, ώστε να ανταποκριθεί με συνέπεια στις ανάγκες και τις επιδιώξεις των ασφαλισμένων. Είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

 Δώστε μας ένα στίγμα για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές..

ΝΔ: Είναι προφανής τόπος πως για να τοποθετηθούν αποτελεσματικά στο σήμερα και να εξελιχθούν στο μέλλον, πρέπει να  ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Να τις υιοθετούν και να τις εφαρμόζουν, με γνώμονα την ανάπτυξη και διαχείριση του πελατολογίου τους. Μόνο έτσι μπορούν να βρίσκονται μπροστά από τις εξελίξεις και να διαφοροποιούνται σε μία πολυσυλλεκτική αγορά. Άλλωστε, η «ψηφιοποίηση» της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποτελεί μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, με βάση και το νέο περιβάλλον.

Η εξέλιξη των επαγγελματιών είναι υπόθεση κάθε εταιρείας;

ΝΔ: Στη Eurolife FFH πιστεύουμε ότι μόνον εάν μοιράζεσαι τη γνώση, αλλάζεις τα δεδομένα για όλους, «ανοίγοντας» την ανάπτυξη για τον ασφαλιστικό κλάδο στο σύνολο του. Και ακριβώς επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του επαγγελματία ασφαλιστή, θέλουμε να τον ενισχύσουμε, αναβαθμίζοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές του.

 Η πρωτοβουλία Eurolife Business Academy πώς ξεκίνησε και που  αποβλέπει;

ΝΔ: Η ιδέα γεννήθηκε από τις νέες απαιτήσεις που ανέδειξε ισχυρά η υγειονομική κρίση στη χώρα και σχετίζονται με την ψηφιακή εξέλιξη του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Παρόλο που ως ζήτημα μας απασχολεί πολύ τα τελευταία χρόνια, η πανδημία επιβεβαίωσε το πόσο σημαντικό είναι να επενδύουμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Με το Eurolife Business Academy θέλουμε να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση όλων των διαμεσολαβητών, ανεξάρτητα από το εάν συνεργάζονται ή όχι με τη Eurolife FFH. Για αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με το Foundation, το οποίο ανέλαβε τη σχεδίαση και υλοποίηση του προγράμματος.

Τι παρέχει αυτή η εκπαίδευση που δίνετε;

ΝΔ: Οι συμμετέχοντες στο Eurolife Business Academy εκπαιδεύονται δωρεάν σε τομείς όπως η καινοτομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι νέες τεχνολογίες (π.χ. data analytics & Artificial Intelligence), η απομακρυσμένη εργασία, το digital marketing και τα νέα κανάλια που δημιουργούν ευκαιρίες επαφής και επικοινωνίας με τους πελάτες. Στόχος μας είναι η πρωτοβουλία αυτή να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστούν στο μέλλον της εργασίας τους αλλά και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, ώστε να απαντούν αποτελεσματικά στις ανάγκες του σήμερα με σύγχρονα εργαλεία.

 Ποιο το μήνυμά σας προς τις ασφαλιστικές εταιρείες;

ΝΔ: Μόνο με την κοινή μας εξέλιξη, μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί. Αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας αυτής είναι οι διαμεσολαβητές και κομβικός καταλύτης η τεχνολογία. Στη Eurolife FFH είναι δέσμευσή μας να είμαστε στο πλευρό τους, με πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση τόσο των υπηρεσιών που προσφέρουν, όσο και της σχέσης με τους πελάτες τους. Οφείλουμε να τους υποστηρίζουμε, ώστε η μετάβαση στην επόμενη ημέρα να είναι άμεση και αποτελεσματική. Ωστόσο, όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί προς την εξέλιξη, να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι και να υιοθετούμε νέους πιο αποτελεσματικούς τρόπους λειτουργίας.

 Πώς θα θέλατε να δείτε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στο μέλλον; Με ποια χαρακτηριστικά;

ΝΔ: Ο επαγγελματίας ασφαλιστής του μέλλοντος είναι εκείνος που αναγνωρίζει την αξία της τεχνολογίας, εκείνος που αντιλαμβάνεται ότι η αλλαγή είναι καθημερινή και απαραίτητο συστατικό στη συνταγή της ανάπτυξης, τόσο της δικής του, όσο και της αγοράς μας. Επομένως, πρωταγωνιστής στο μέλλον θα είναι εκείνος που επικαιροποιεί  διαρκώς τις γνώσεις του και διαθέτει υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε όλες της πλευρές της εργασίας του. Καθώς ο ρόλος του γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός, χωρίς όμως να χάσει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, θα πρέπει να προσφέρει σύγχρονες λύσεις και να αναπτύσσει με αυτόν τον τρόπο τη σχέση με τους πελάτες του. Οι νέες τεχνολογίες άλλωστε του επιτρέπουν να είναι στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή. Η προστιθέμενη αξία ενός σύγχρονου επαγγελματία ασφαλιστή και το έργο του δεν μπορούν να υποκατασταθούν από κανένα άλλο κανάλι ή δίκτυο πώλησης. Για αυτούς τους λόγους, στη Eurolife FFH είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ένθερμη υποδοχή του Eurolife Business Academy από τον κόσμο της διαμεσολάβησης και αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί το όραμα που έχουμε θέσει για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics