Εξελίσσονται και πώς (;) οι νέες και παλαιότερες συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιρειών-Η μεγάλη ευκαιρία

του Γιάννη Βερμισσώ

Μια νέα παράσταση, με δοκιμασμένους πρωταγωνιστές, όμως, σε νέους ρόλους δίνεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Έμπειροι, με περγαμηνές και διακρίσεις, κορυφαίοι άνθρωποι, και εταιρείες που ξεχώρισαν σε ένα παλιό -αυτόνομο για τον καθένα-  χωροχρονικό περιβάλλον καλούνται σήμερα να εξελίξουν σε νέο περιβάλλον, τα νέα σχήματα που προέκυψαν από συγχωνεύσεις εταιρειών.

Ενοποιήσεις οργανισμών, διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικά μηχανογραφικά, διαφορετικά συστήματα, διαφορετικές διαδικασίες, διαφορετικά προϊόντα. Τι είναι ίδιο; Το ανθρώπινο δυναμικό που εισάγεται σε ένα μονόδρομο επιβεβαιώσεων, αποδείξεων, και παρουσίασης αποτελεσμάτων.

Γνωρίζουμε ότι η εξέλιξη των συγχωνεύσεων, οι ενοποιήσεις οργανισμών αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς το οποίο έχει δοκιμασμένο παρελθόν, εξελισσόμενο παρόν και άγνωστο μέλλον.

Κάποτε η ERGO με την ΑΤΕ Ασφαλιστική που έσμιξαν και προχώρησαν έως σήμερα.

Ώριμη και  μετρήσιμη πλέον η παρουσία τους και  παρέχουν εμπειρία για το πώς εξελίχθηκε αυτή η πολύκροτη εξαγορά. Μπορεί να θεωρηθεί ως παράδειγμα -με τα δικά του χαρακτηριστικά- για το που έχει φθάσει, τι έχει αποδώσει και πώς αξιολογείται  σήμερα.

Υπάρχουν και άλλες ενδιάμεσες περιπτώσεις με άλλο βεληνεκές και δυναμική συνεργασιών ή μετονομασίας ή εξαγοράς, όπως η Εμπορική, ο  Φοίνιξ η Metrolife, η Alpha.

Σημαντικές αναφορές οι οποίες έδειξαν στην πράξη το πώς λαμβάνονται, και περνούν στην εφαρμογή αποφάσεις που αλλάζουν “διαμορφωμένα σκηνικά” και συντελούν στην δημιουργία νέων.

Και πράγματι είναι “σκηνικά” -ασφαλιστικά- αφού  οι “πράξεις”, η “εικόνα” η “παρουσία” αυτών των ίδιων πρωταγωνιστών μεταβάλλεται.

Τα “φώτα” πιά στρέφονται στην νέα σκηνή.

Η αγωνία, η προσπάθεια, η συμμετοχή, είναι για όλους καθημερινά στην Generali-AXA  και στην ΝΝ-Metlife. Οι άνθρωποι αυτοί σε όλες τις θέσεις που με όλες τις ιδιότητες που έχουν έφυγαν από κάποιο περιβάλλον ετών και εισήλθαν σε ένα περιβάλλον που σήμερα δημιουργείται. Για τους “αποδοχείς” είναι πιο γνώριμο. Για τους “εισερχόμενους” περισσότερο άγνωστο.

Δεν είναι εύκολη η προσαρμογή, το “μοντάρισμα” και αυτό αναγνωρίζεται σταδιακώς από τους ανθρώπους που τρέχουν τις συγχωνεύσεις.

Οι δυσκολίες που καταγράφονται καθημερινές, όμως.. Όμως  υπάρχει προοπτική που είναι η βελτίωση της παρουσίας της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία, μέσα από τα νέα σχήματα που δημιουργήθηκαν. Είναι μια ευκαιρία στο νέο σκηνικό να δημιουργηθεί άλλη εντύπωση, καλύτερη, για τον κλάδο και να βελτιωθούν και τα προϊόντα που  προσφέρει.

Και καλύτερη εικόνα εταιρειών και ανθρώπων, και καλύτερη προσφορά-ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών προϊόντων. Αυτός είναι ο νέος ρόλος , στην νέα σκηνή.

ΥΓ: Μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους συντελεστές της ιδιωτικής ασφάλισης.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics