Φοροαπαλλαγές σε κλάδους Ζωής & Περιουσίας για ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης

Του Γιάννη Βερμισσώ

Ένα βήμα προς τη θέσπιση κινήτρων για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης και την προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων, με  φορολογικά μέτρα και  υποβοηθητικές ενέργειες προκειμένου να διευκολυνθούν επιχειρήσεις και πολίτες να ασφαλιστούν πραγματοποίησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Σχετικό αίτημα με την ανάλογη τεκμηρίωση διατυπώθηκε  χθες προφορικά στον υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα ο οποίος είχε προσκληθεί και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης υποστήριξε την θέση του Ε.Ε.Α. με ανάλογη τεκμηρίωση και όπως συζητήθηκε η πρόταση για φοροαπαλλαγές στον κλάδο Ζωής και δημιουργία κινήτρων στον κλάδο Περιουσίας είναι αναγκαία για την ελληνική κοινωνία.

Η όλη παρέμβαση του Ε.Ε.Α. είναι καταγεγραμμένη σε εμπεριστατωμένο υπόμνημα το οποίο και δόθηκε στον υπουργό ενώ θα αναπτυχθεί και συνεργασία μεταξύ Ε.Ε.Α. και υπουργείου προκειμένου να αναλυθεί περαιτέρω η πρόταση του Επιμελητηρίου για φοροαπαλλαγές και κίνητρα στα ασφαλιστικά προγράμματα (Ζωής και Περιουσίας).

Το όλο θέμα όπως υποστηρίχθηκε, έγινε αντιληπτό  από τον υπουργό, ο οποίος άκουσε και σειρά άλλων ζητημάτων που συζητήθηκαν και αφορούν τη φορολογία, τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα επαγγέλματα.

Αναμένονται εξελίξεις για την περαιτέρω τεκμηρίωση του αιτήματος προς την πολιτεία με την προσδοκία στην πρώτη ευκαιρία που θα υπάρξει δημοσιονομικά η πολιτεία να έχει έτοιμη πρόταση και να δώσει «αέρα» ανάπτυξης στην ιδιωτική ασφάλιση η οποία ουσιαστικά ανταποδίδει  όποια της ανάκαμψη καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμικό επενδυτή της ελληνικής οικονομίας.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics