Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: Επιδότηση της εργασίας για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Τη στήριξη των εργαζομένων, και μέσω αυτών και των επιχειρήσεων, ζήτησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Επιλογές» την Κυριακή 28/06/2020.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε εκ  νέου την ανάγκη επιδότησης της εργασίας προκειμένου και οι εργαζόμενοι να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησής τους και οι επιχειρήσεις να στηριχθούν.

Ερωτηθείς σχετικά με το Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι αποτελεί μεν ένα χρήσιμο εργαλείο, οδηγεί ωστόσο την ίδια στιγμή σε μειωμένους, κατά 30% μισθούς, και άρα περιορίζει τη δυνατότητα κατανάλωσης.

Υπογράμμισε, παράλληλα, τον αποκλεισμό μεγάλου μέρους μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά προγράμματα, λόγω και «τραυμάτων» που φέρουν από τη 10ετή κρίση, σημειώνοντας πως αν δεν βρεθεί τρόπος χρηματοδοτικής στήριξης αυτών των επιχειρήσεων – και δεδομένων των εκτιμήσεων για ύφεση της τάξης του 10%», σύντομα θα έχουμε πάνω από 100.000 λουκέτα και περισσότερους από 250.000 νέους ανέργους.

Κρίσιμο για τις επιχειρήσεις ζήτημα είναι και τα ενοίκια, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις καταστημάτων μπορεί να εκφράζουν έως το 50% του κόστους. Το Ε.Ε.Α., όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, έχει ζητήσει την επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, με παράλληλα μέτρα ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics