Γ. Χατζηθεοδοσίου στο «Open TV» για 120 δόσεις, νόμο Κατσέλη

Για τις οφειλές που βαραίνουν τις επιχειρήσεις και τα οφέλη που μπορούν να έχουν από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, αλλά και για την εξαγγελθείσα κατάργηση του νόμου Κατσέλη μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Για τις οφειλές που βαραίνουν τις επιχειρήσεις και τα οφέλη που μπορούν να έχουν από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, αλλά και για την εξαγγελθείσα κατάργηση του νόμου Κατσέλη μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018.
Με αφορμή την χθεσινή εξαγγελία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Δραγασάκη περί κατάργησης και αντικατάστασης του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από άλλο νομικό πλαίσιο, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι ενδεχομένως και οι οφειλές αυτές να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, τονίζοντας ότι πρέπει να εντοπιστούν όσο αδίκως προστατεύονται από το νόμο αυτό. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να προστατεύεται η πρώτη κατοικία, ειδικά των οικονομικά αδύναμων πολιτών. 
Σε ό,τι αφορά τις 120 δόσεις – με διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του Εξωδικαστικού σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπορούν να υπαχθούν στο ισχύον πλαίσιο- ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι σε μεγάλο βαθμό αφορούν τις 800.000 επιχειρήσεις που είναι αυτή τη στιγμή ανενεργές και δεν μπορούν να κλείσουν λόγω των οφειλών τους.
"Δεν συμφέρει κανέναν να έχουμε 800.000 επιχειρήσεις που απλά φαίνεται ότι είναι ανοιχτές… Δεν συμφέρει να μην εισπραχθούν τα χρήματα από αυτούς που μπορούν και δεν πληρώνουν", σημείωσε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ.
Εκτίμησε, πάντως, ότι το 40% όσων χρωστούν δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρωμής, ενώ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να εντοπιστούν όσοι μποροπύν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
 
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εμφάνιση του Γ. Χατζηθεοδοσίου στο "Open TV": 
 
 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics