Γιώργος Ρούσσος: Θέλουμε ασφαλιστικές συνεργασίες που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας μας

Με ουσιώδη μηνύματα προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες ο κ. Γιώργος Ρούσσος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πετρελαιοειδών Revoil αναγνωρίζει την αξία που έχει η ασφάλιση για κάθε επιχείρηση.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Με ουσιώδη μηνύματα προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες ο κ. Γιώργος Ρούσσος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πετρελαιοειδών Revoil αναγνωρίζει την αξία που έχει η ασφάλιση για κάθε επιχείρηση. 

Δηλώνει ανοικτός σε νέες ασφαλιστικές προτάσεις-λύσεις οι οποίες θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας του.

Ακόμα, από την πλευρά του επιχειρηματία, μιλώντας στο insurance-eea, καταγράφει τις ανάγκες που έχει για ασφάλιση, για καλή συνεργασία με τους ασφαλιστικούς συμβούλους και τις εταιρείες, για αξιόπιστες ασφαλιστικές λύσεις, και για ενημέρωση.

Επισημαίνει τη σημασία που έχει η σωστή ασφαλιστική πρόταση, η διαρκής επικαιροποίηση των ασφαλιστικών αναγκών, και η σωστή πληροφόρηση από τον ασφαλιστικό σύμβουλο ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη ασπίδα προστασίας για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους.

Τέλος ο κ. Ρούσσος αναφέρει πώς την ασφαλιστική διαδικασία πρέπει να την περιβάλλει κύρος, φερεγγυότητα, σχέσεις εμπιστοσύνης, καθώς και έρευνα αγορά για την παροχή σωστών λύσεων.

Ας δούμε την τοποθέτηση του κ. Ρούσσου:

 

Πως θα χαρακτηρίζατε την ασφάλιση –ως πράξη- για ένα επιχειρηματία;   

Δεν θα την χαρακτήριζα αναγκαίο κακό για ένα επιχειρηματία αλλά σίγουρα ως μια επιβεβλημένη κίνηση που στην ουσία μεταφέρει τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται σε ένα τρίτο πληρώνοντας ένα αντίτιμο καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να τον αναλάβει.   

   

Επιλέγετε με βάση τη τιμή;

Η τιμή είναι σίγουρα μία σημαντική παράμετρος για την επιλογή ασφάλισης ειδικά στις μέρες μας αλλά δεν είναι η μόνη. Το σημαντικότερο είναι να έχει οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ασφαλιζόμενου και ασφαλιστικού συνεργάτη, η οποία ‘χτίζεται’ καθημερινά. Το κύρος και η φερεγγυότητα της ασφαλιστικής Εταιρείας είναι επίσης πολύ σημαντικά καθώς και η ευελιξία, η γρήγορη ανταπόκριση και η συνέπεια στις αποζημιώσεις όταν προκύψουν.          

 

Πως αποφασίσατε να ασφαλιστείτε και πόσο ερευνήσατε την αγορά για να καταλήξετε σε συνεργάτη;

Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη  καθώς η Εταιρεία ήταν εκτεθειμένη σε κινδύνους που για την εύρυθμη λειτουργία της και για την απερίσπαστη συνέχισή της θα έπρεπε να καλύψει. Η απόφαση για την επιλογή  συνεργάτη έγινε μετά από έρευνα αγοράς και ακολουθώντας συστάσεις ανθρώπων του χώρου.       

 

Ποιος σας ενημερώνει για τις εξελίξεις στην ιδιωτική ασφάλιση;

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε. 

 

Αλλάζετε ασφαλιστικούς συνεργάτες  και ανανεώνετε τις ασφαλίσεις σας με βάση την εξέλιξη των αναγκών σας;

Οι ασφαλιστικές μας ανάγκες εξελίσσονται και στα πλαίσια αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουμε συνάψει ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές. Έχουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους ασφαλιστικούς συνεργάτες μας που έχουν δοκιμαστεί ενώ πάντα είμαστε ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα συμφέροντα της Εταιρείας μας. 

 

Τι θα λέγατε στους επιχειρηματίες για την ασφάλιση; Δηλαδή ποιο είναι το μήνυμά σας;

Θα συμβούλευα να καταγράψουν ιεραρχώντας τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται η επιχείρησή τους, να συνειδητοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες και να απευθυνθούν κάνοντας μία έρευνα αγοράς σε κάποιο αξιόπιστο ασφαλιστικό σύμβουλο που σε συνεργασία μαζί του θα δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας για την επιχείρηση τους και τους ανθρώπους της.   

 

Τι θα λέγατε στους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι ενημερώνουν και πουλάνε ασφαλίσεις; Η προτροπή σας για την ανάπτυξη του επαγγέλματος στην επιχειρηματικότητα.

Θα τους έλεγα να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν και το επάγγελμά τους, καθώς σήμερα η ταχύτητα, η εξοικείωση με τους νέους τρόπους επικοινωνίας και η ευελιξία είναι πρωτεύοντα. Επίσης οι ασφαλιστικές προτάσεις που προτείνουν να κουμπώνουν στις πραγματικές ανάγκες των πελατών τους και όχι στα προϊόντα των ασφαλιστικών που θα ήθελαν οι  ίδιοι να πουλήσουν.     

 

Πόσες ασφαλίσεις έχετε και είναι όλες στην ίδια εταιρεία;

Η διασπορά είναι κανόνας και στις ασφάλειες και για το λόγο αυτό οι συνεργασίες μας δεν είναι με μία μόνο εταιρεία αλλά με περισσότερες. Οι ασφαλίσεις ποικίλουν από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας πρατηρίων, εγκαταστάσεων και εμπορευμάτων, αστικής ευθύνης μέχρι την ασφάλιση προσωπικού και στόλου οχημάτων. 

 

Πιστεύετε ότι θέλετε και άλλη ενημέρωση για τον κλάδο;

Θεωρώ ότι οι ασφαλιστικοί μας συνεργάτες μας είναι επαρκώς ενημερωμένοι γύρω από τον κλάδο.

 

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics