GROUPAMA: Διαγωνισμός καινοτομίας στην ασφάλιση

H συμμετοχή στο HackInnow είναι δωρεάν και η πρώτη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα της στην ομάδα διοίκησης της Groupama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι.

HackInnow
Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό ανοικτής
καινοτομίας στον τομέα της Ασφάλισης

 
Με στόχο τη δημιουργία νέων τεχνολογιών, εφαρμογών, πλατφορμών και διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των εργαλείων και μεθόδων που εφαρμόζονται σήμερα στην ιδιωτική ασφάλιση και την προσφορά βελτιωμένων υπηρεσιών και εμπειριών στους σύγχρονους πολίτες, η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia διοργανώνουν το διαγωνισμό ανοικτής καινοτομίας HackInnow την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας, δίπλα στον Κόμβο Κηφισίας-Αττικής Οδού, στο α2-innohub στο Μαρούσι Αττικής.
 
Στο HackInnow μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 18 ετών και άνω, με οποιοδήποτε επίπεδο εκπαίδευσης και από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο χωρίς κανένα περιορισμό.
 
Απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, νέους επιστήμονες, επαγγελματίες από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, προγραμματιστές, μηχανικούς, γιατρούς, αναλυτές, σχεδιαστές, οικονομολόγους, στελέχη επικοινωνίας, marketing, entrepreneurs-to-be κ.ά., καθώς και σε λάτρεις των νέων τεχνολογιών και σε όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, μεθόδων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων.
 
H συμμετοχή στο HackInnow είναι δωρεάν.
 
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μία από τις προκλήσεις αιχμής που έχει θέσει το HackInnow, αυτή που τους ενθουσιάζει και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν τη δική τους επαναστατική ιδέα που θα φέρει τα «πάνω-κάτω» στο χώρο της Ασφάλισης.
 
Το HackInnow θα βραβεύσει τους διακριθέντες με τα εξής βραβεία:
  • Η πρώτη νικήτρια ομάδα του HackInnow θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα της στην ομάδα διοίκησης της Groupama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι.
  • Οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες του HackInnow θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 3.000€, 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα.
  • Οι δυο ομάδες που θα παρουσιάσουν τις πιο ώριμες ιδέες και άμεση διαθεσιμότητα για υλοποίηση τους θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα απολύτως στοχευμένο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επώασης και εκπαίδευσης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Groupama Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού στην Αθήνα και την υποστήριξη του Corallia.
  • Όλα τα μέλη των νικητριών ομάδων του HackInnow θα λάβουν, επίσης, το ασφαλιστικό προϊόν Santé Πρωτοβάθμιας Φροντίδας από τη Groupama Ασφαλιστική.
Ο τελικός στόχος «Lead Insurance through Innovation» του HackInnow, δεν πραγματώνεται μόνο μέσα από το διαγωνιστικό του τμήμα το οποίο θα κορυφωθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου. Ξεκινά με ένα warmup event τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου για να συμβάλει στο χτίσιμο ισχυρότερων ομάδων και στη βαθειά κατανόηση των προκλήσεων του HackInnow, και συνεχίζει μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας με την υποστήριξη των διακριθέντων ομάδων παρέχοντας τους ένα στοχευμένο τρίμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση των λύσεων που θα αναπτυχθούν.
 
Το HackInnow είναι μία πρωτοβουλία δυο κορυφαίων οργανισμών, της Groupama Ασφαλιστικής, διακριθείσας ασφαλιστικής εταιρίας στην ελληνική αγορά, μέλος του πολυεθνικού ομίλου Groupama με ιστορία άνω των 100 ετών και του Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, θεμέλιου λίθου του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα από το 2005.
 
Πυρήνας της συνεργασίας αποτελεί, αφενός, η διεθνής στρατηγική στόχευση της Groupama για την προώθηση της καινοτομίας στον ασφαλιστικό κλάδο και αφετέρου, η αδιάκοπη προσπάθεια του Corallia για περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας και της ανάσχεσης του brain drain στην Ελλάδα. Περισσότερα για τους Διοργανωτές στο σύνδεσμο.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το HackInnow στη διαδικτυακή διεύθυνση www.HackInnow.gr. Δηλώστε συμμετοχή στον σύνδεσμο. Τονίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει της χρονικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής («first-come, first-served») για την κάλυψη των θέσεων του HackInnow.
 

Σχετικά με την Groupama Ασφαλιστική
 
Η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην ελληνική αγορά. Με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα €138.2 εκατ. το 2015, η εταιρία διακρίνεται για το κύρος και την αξιοπιστία της, παρέχοντας ολοκληρωμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες. Η Groupama Ασφαλιστική διατηρεί ένα ισχυρό δίκτυο αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε όλη τη χώρα. Από το 2007, αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Groupama, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Groupama Ασφαλιστική στην κατάκτηση μιας εκ των ηγετικών θέσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο γαλλικός Όμιλος Groupama παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών, τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες 13 εκατομμυρίων πελατών, σε διεθνές επίπεδο. Με ιστορία άνω των 100 ετών, ο Όμιλος Groupama εξελίσσεται συνεχώς, ανταποκρινόμενος στις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών του. Ο Όμιλος απασχολεί 33.500 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε 12 χώρες, κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, σε χώρες όπως η Κίνα και το Βιετνάμ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.groupama.gr.
 
Σχετικά με το Corallia
 
Το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters, αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία δυο θεματικών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας: το α2-innohub στο Μαρούσι και το π1-innohub στην Πάτρα και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC. Επίσης, υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: έναν από τους σημαντικότερους επιταχυντές της χώρας, το πρόγραμμα egg-enterˑgrowˑgo σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ελλήνων φοιτητών διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά. To Corallia είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008, βάσει των διαδικασιών TUV NORD CERT, για το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει στη διαχείριση προγραμμάτων, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής καθώς και διεθνείς συνεργασίες στρατηγικής σημασίας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.corallia.org
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου, Corallia, Τ: 210.63.00.782, E: [email protected]  
Κωνσταντίνος Γκορτζής, Groupama, T: 210.32.95.229, Ε: [email protected]  

 

 

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics