Γ.Χατζηθεοδοσίου: Να δούμε στρατηγικά και τον τρόπο λειτουργίας των ΜμΕ

Για τα POS στα σχολικά κυλικεία, τις χρεώσεις των τραπεζών για συναλλαγές μέσω POS, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού πλαισίου για την οικονομία μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζη

Για τα POS στα σχολικά κυλικεία, τις χρεώσεις των τραπεζών για συναλλαγές μέσω POS, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού πλαισίου για την οικονομία μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon και την εκπομπή «Τώρα…Ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018.
 
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαρακτήρισε ως "μεγάλη αστοχία" την απόφαση εγκατάστασης POS στα κυλικεία των σχολείων, ενώ επανέλαβε το μείζον θέμα των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών για συναλλαγές μέσω POS, που ενώ στην Ευρώπη ανέρχονται στο 0,2%-0,3% στην Ελλάδα φτάνουν στο 0,8, 1 και 1,5%.
 
Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο Πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα με ένα εθνικό στρατηγικό πλαίσιο, το όποιο θα περιλαμβάνει και τον τρόπο λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Για το ζήτημα των επενδύσεων ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε ότι οι μεγάλες επενδύσεις δεν ξεπερνούν συνήθως το 5%, ωστόσο συμβάλλουν στην αλλαγή του κλίματος. "Το 95% είναι οι μικρές επενδύσεις", που μπορούν να αλλάξουν τη χώρα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Εκτίμησε, τέλος, ότι "θα έχουμε καλύτερες ημέρες στην οικονομία",  οι οποίες όμως "θα είναι αργές και όχι ίδιες για όλους". 
 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
 
© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics