HackInnow: Φέρνει τα «πάνω-κάτω» στο χώρο της Ασφάλισης

Σχεδίασε τις εφαρμογές και τα προϊόντα του μέλλοντος για τον κλάδο της Ασφάλισης στο HackInnow

Σχεδίασε τις εφαρμογές και τα προϊόντα του μέλλοντος για τον κλάδο της Ασφάλισης στο HackInnow


To HackInnow, o διαγωνισμός καινοτομίας που διοργανώνουν η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia την Παρασκευή 11 και το Σαββάτο 12 Νοεμβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι, ανακοίνωσε τις προκλήσεις αιχμής που οι διαγωνιζόμενοι  μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα, και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων και να δημιουργήσουν τη δική τους επαναστατική ιδέα που θα φέρει τα «πάνω-κάτω» στο χώρο της Ασφάλισης. Οι προκλήσεις αφορούν τις παρακάτω θεματικές:

  1. Έξυπνοι Αλγόριθμοι, Μεγάλα Δεδομένα ή Κοινωνικά Μέσα για την Ανίχνευση και Πρόληψη της Απάτης ή την Ανάλυση Προφίλ Πελατών στην Ασφάλιση.
  2. Νέοι Τρόποι και Μοντέλα Πληρωμής για την Ασφαλιστική Αγορά.
  3. Αποτελεσματικές Ψηφιακές Υπηρεσίες και Τεχνολογίες Υγείας σε Επαυξημένα Ασφαλιστικά Προϊόντα.
  4. Τεχνικές Gamification για την Ενίσχυση της Αφοσίωσης και Δέσμευσης Πελατών στα Ασφαλιστικά Προϊόντα.
  5. Τρόποι Απόκτησης/Διατήρησης Πελατών ή Παροχής Υπηρεσιών στην Ασφάλιση μέσω Κοινωνικών Μέσων και Εφαρμογών, Μηχανικής Μάθησης ή Τεχνητής Νοημοσύνης.
  6. Καινοτόμα Επιχειρηματικά Μοντέλα Άμεσων Πωλήσεων στην Ασφάλιση.
  7. Εικονικοί/Αυτόνομοι Βοηθοί για την Επαύξηση της Εμπειρίας των Πελατών στον Ασφαλιστικό Κλάδο.
  8. Λύσεις Ηλεκτρονικών Υπογραφών, Ασφαλείς Φόρμες, Αυτόματη Αναγνώριση Τύπου Αρχείων και Τεχνικές Ηλεκτρονικής Αρχειοθέτησης για την Ασφαλιστική Βιομηχανία.
  9. Ολοκληρωμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες και Τεχνικές για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Ασφαλιστικής του «Πελάτη 2020».
  10. Καινοτόμες Τεχνικές για την αύξηση της Χρήσης/ Χρηστών Εφαρμογών Κινητών και Διαδικτυακών Πυλών για την Ασφαλιστική Αγορά με Ελάχιστο Οικονομικό Κόστος.

Οι προκλήσεις θα παρουσιαστούν αναλυτικά στους διαγωνιζόμενους που έχουν δηλώσει συμμετοχή, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στο HackInnow Warmup με στόχο την ανάπτυξη  ισχυρότερων ομάδων και την βαθειά κατανόηση των προκλήσεων από τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, οι διαγωνιζόμενοι θα ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα του HackInnow, τα κριτήρια αξιολόγησης και τα βραβεία του διαγωνισμού και θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Περισσότερες πληροφορίες για το HackInnow και δηλώσεις συμμετοχής στη διαδικτυακή διεύθυνση www.hackinnow.gr.


Σχετικά με την Groupama Ασφαλιστική

Η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην ελληνική αγορά. Με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα €138.2 εκατ. το 2015, η εταιρία διακρίνεται για το κύρος και την αξιοπιστία της, παρέχοντας ολοκληρωμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες. Η Groupama Ασφαλιστική διατηρεί ένα ισχυρό δίκτυο αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε όλη τη χώρα. Από το 2007, αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Groupama, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Groupama Ασφαλιστική στην κατάκτηση μιας εκ των ηγετικών θέσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο γαλλικός Όμιλος Groupama παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών, τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες 13 εκατομμυρίων πελατών, σε διεθνές επίπεδο. Με ιστορία άνω των 100 ετών, ο Όμιλος Groupama εξελίσσεται συνεχώς, ανταποκρινόμενος στις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών του. Ο Όμιλος απασχολεί 33.500 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε 12 χώρες, κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, σε χώρες όπως η Κίνα και το Βιετνάμ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.groupama.gr.

Σχετικά με το Corallia

Το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters, αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία δυο θεματικών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας: το α2-innohub στο Μαρούσι και το π1-innohub στην Πάτρα και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC. Επίσης, υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: έναν από τους σημαντικότερους επιταχυντές της χώρας, το πρόγραμμα egg-enterˑgrowˑgo σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ελλήνων φοιτητών διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά. To Corallia είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008, βάσει των διαδικασιών TUV NORD CERT, για το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει στη διαχείριση προγραμμάτων, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής καθώς και διεθνείς συνεργασίες στρατηγικής σημασίας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.corallia.org.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου, Corallia, Τ: 210.63.00.782, E: [email protected]

Κωνσταντίνος Γκορτζής, Groupama, T: 210.32.95.229, Ε: [email protected]

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics