Η 2η γενιά της ασφαλιστικής αγοράς δίνει αξία στη συνέχεια…

Του Γιάννη Βερμισσώ

Η νέα γενιά, η 2η γενιά  των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς έχει διακριτή παρουσία στη σύγχρονη εικόνα της ιδιωτικής  ασφάλισης. Το είχαμε παρατηρήσει στην εκδήλωση βράβευσης των προέδρων του ΣΕΜΑ και το αναδείξαμε στο σχετικό ρεπορτάζ. Η ίδια σκέψη δημιουργήθηκε και στην  εκδήλωση της ΕΕΑΕ όταν είδαμε τον κ. Παύλο Κασκαρέλη (ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ) και τον κ. Νίκο Ζάχο (NP INSURANCE) που παραβρέθηκαν τιμώντας το γεγονός.

Άραγε ποιος όταν τους συναντά δεν φέρνει συνειρμικά στο νου του και τον κ. Γιώργο Ζάχο και τον κ. Τάσο Κασκαρέλη. Αυτούς τους «πρώτους» που εμπνεύστηκαν, ξεκίνησαν, επέμειναν, δημιούργησαν και συνεχίζουν να αναπτύσσουν δράση στην ιδιωτική ασφάλιση.

Επίσης είναι και οι δύο περιπτώσεις εκπρόσωποι του ελληνικού στοιχείου της ασφαλιστικής αγοράς. Δυο ελληνικές εταιρείες με επιδόσεις, συνεργάτες, αξιοπιστία, δυναμική και ικανοποιημένους πελάτες. Εταιρείες με όραμα και σχέδια που καθημερινά χαράσσονται, στοχοθετούνται και υλοποιούνται αποδεικνύοντας ότι οι ελληνικές εταιρείες –είναι και άλλες, με ενταγμένη επίσης σε κάποιες από αυτές και τη 2η γενιά όπως  – η INTERLIFE & η ΜΙΝΕΤΤΑ – ανοίγουν τον δικό τους δρόμο και «γράφουν την ιστορία τους».

Σε αυτές τις επιχειρηματικές ιστορίες με τη συνέχεια από γενιά σε γενιά, τις οποίες ανέδειξε και το ΕΕΑ στα πρόσφατα βραβεία του, υπάρχει μια ξεχωριστή προσέγγιση την οποία καθοδηγεί ο σεβασμός στην αυταξία της παράδοσης.

Η νέα γενιά είναι οι εκφραστές μιας «ακολουθίας», είναι οι περιπτώσεις όπου παραλαμβάνουν μια βαριά ευθύνη να συνεχίσουν μια ιστορία δημιουργίας και ακόμη περισσότερο να την πάνε υψηλότερα και μακρύτερα.

Ακόμη πιο εμβληματικό είναι το γεγονός ότι οι δύο γενιές συμπορεύονται προσφέροντας στο νομικό πρόσωπο τις δικές του ο καθένας ξεχωριστές γνώσεις, όπως και την άμεση και έμμεση παρουσία τους σε όλες τις εκφάνσεις αποφάσεις, δράσεις… Και στους συνεργάτες την εμπειρία να «γεφυρώνουν» τις προτροπές της παλιάς και της νέας γενιάς.

Δεν είναι μόνο συναισθηματικό το να βλέπεις τα παιδιά, τους απογόνους, να λαμβάνουν τη σκυτάλη και να «τρέχουν» σε ένα δρόμο, να ακολουθούν μια πορεία χαραγμένη από τους παλιότερους και να τη στηρίζουν, να την τιμούν , να την εμπλουτίζουν και να δίνουν το δικό τους προσωπικό στίγμα.

Η παρουσία της 2ης γενιάς υποδηλώνει και μια «συνέχεια», βεβαιώνει και μια ιστορική διαδρομή, παραπέμπει σε ρίζες, αξίας και αρχές που έχουν τη δική τους δυναμική και σημασία στη σύγχρονη εποχή.

Και όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στην ιδιωτική ασφάλιση χρειάζονται οι ρίζες. Και τα στελέχη που εργάζονται σε εταιρείες με ξένο όνομα αλλά με μακρόχρονη παρουσία στην αγορά νιώθουν την παράδοση και την αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία.

Έτσι σε μια εποχή  που οι αξίες χάνονται και πολλά από τα παλιά αμφισβητούνται σε ένα κύμα κατεδάφισης αξιών είναι καλό να αναγνωρίζονται άνθρωποι, καταστάσεις, θεσμοί που συντελούν στην διακράτηση και ανάδειξη στοιχείων όπως η «παράδοση» και η «αναγνώριση» που είναι σημαντικά και πολύτιμα για την εξέλιξη μιας κοινωνίας.

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics