Η αριστερό-κέντρο-δεξιά αναγκαία συνθήκη των μεταρρυθμίσεων

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.

Του Ξενοφώντα Ακροπολίτη.


Το Δημοψήφισμα και το "Όχι" διέσωσε τον Πρωθυπουργό, αλλά επιβάρυνε την χώρα. Βέβαια η διάσωση είναι προσωρινή, γιατί υποχρεώθηκε να απομακρύνει τον κο Βαρουφάκη και να πάρει και τρείς υπογραφές για να μπορέσει απλώς να ξαναπάει στις Βρυξέλλες. Εκεί είχε πολύ μεγάλη δυσκολία να εξηγήσει πώς ένα όχι σημαίνει ναι. 

Ας προσγειωθούμε: Η Συμφωνία έχει αυξημένες απαιτήσεις μεταρρυθμίσεων. Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε. Γιατί χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα έχει αιωνίως ανάγκη από δανεικά. Αυτό είναι η "ταμπακιέρα" και τίποτα άλλο. Τα δημοσιονομικά  ελλείμματα, για τα οποία χρειαζόμαστε τα δάνεια παράγονται από την ανυπαρξία μεταρρυθμίσεων.

Κάπου εδώ τελειώνει το «Έξω» και αρχίζει το ερώτημα για το πώς θα τα πάει ο κος Τσίπρας «Μέσα».Την προηγούμενη φορά, «εκείνο» το μέρος του κόμματός του, τον σταμάτησε με το Δημοψήφισμα. (ελπίζοντας πως το όχι θα νευριάσει αποτελεσματικά τους Εταίρους)

 Ο κος Τσίπρας ήταν όμως δεσμευμένος να συνεχίσει, έτσι ο κος Βαρουφάκης έφυγε και ήρθαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί.Πλέον δεύτερο Δημοψήφισμα δεν γίνεται και η συνέχεια είναι δύσκολη.Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί τώρα μας έμαθαν.

 Να γίνουν σημαίνει να ψηφιστούν και να υλοποιηθούν, πράγμα πολύ δυσκολότερο με τις ιδεοληψίες του μισού υπουργικού συμβουλίου, βουλευτών, οργάνων κλπ., που θα θελήσουν να το σαμποτάρουν με σοβαρό κίνδυνο πια οι Εταίροι να θυμώσουν οριστικά .

 Θεωρούμε ότι νέοι φίλοι του κου Τσίπρα θα τον βοηθήσουν στην Βουλή. Υπάρχει όμως και το παρασύνθημα που είναι η υλοποίηση. Στα στάδιο αυτό οι νεόκοποι φίλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι τους προκύπτει ένας δύσκολος ρόλος: Να βεβαιώνονται καθημερινά και σταθερά για την υλοποίηση. Έτερος παραλογισμός: Το κυβερνητικό πρόγραμμα θα υλοποιείται από την Αντιπολίτευση !

 Όμως, μόνο μέσα από αυτή την δύσκολη διαδικασία θα γλυτώσουμε οριστικά, ο κος Τσίπρας θα αναγκαστεί να λειτουργεί κεντροαριστερά, αλλά και θα προκύψει σταδιακά ένας νέος (και ηλικιακά) ηγέτης της κεντροδεξιάς και  έτσι θα γίνουμε κανονικό κράτος, 40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics