Η «αξία της συμβουλής» και πώς θα  πιάσει τόπο

Του Γιάννη Βερμισσώ

Παραμένει επίκαιρο πάντα το νόημα της φράσης «η αξία της συμβουλής». Εξίσου επίκαιρο και σημαντικό ταυτόχρονα είναι «να ακούς τη συμβουλή», ώστε να μη βρεθείς στη θέση να αναφωνήσεις «το στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα». Κάπως έτσι περιγράφεται γλαφυρά η διαδικασία της ασφάλισης στην οποία η αξία της συμβουλής είναι ανεκτίμητη.

Δίνεται σήμερα συμβουλή; Εισπράττεται η συμβουλή; Πιάνει τόπο;  Μήπως αρχίζει να δίνεται και ιντερνετικά ή υπάρχουν βλέψεις και σχέδια (μικτά) προς αυτή την κατεύθυνση; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν ή πρέπει να απασχολούν τους αρμοδίους προκειμένου η ιδιωτική ασφάλιση να γίνει πιο φιλική, να έλθει πιο κοντά στους πολίτες. Διότι ακόμα η ιδιωτική ασφάλιση βρίσκεται σε απόσταση από την πλειονότητα των πολιτών και δείχνει πώς η ελληνική πραγματικότητα έχει μείνει πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η αξία της συμβουλής δεν αναδεικνύεται και ίσως να μη δίνεται ή ενδεχομένως και να δίνεται με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που απαιτούν οι συνθήκες.

Και όμως υπάρχει ανάγκη να δοθεί μια γνώμη, να γίνει μια παρότρυνση, να υπάρξει μια ενημέρωση. Να μπορέσουν τελικά οι πολίτες να ασφαλιστούν όπως πρέπει.

Δεν αρκεί η διαφήμιση, ούτε η πρόθεση, ούτε τα όσα μέχρι σήμερα γίνονται. Ίσως να αναλώνονται σε έναν κύκλο εσωστρέφειας ή σε ένα «μικροκλίμα» ανθρώπων, επαγγελμάτων, καταστάσεων. Οι δυνάμεις της ιδιωτικής ασφάλισης πρέπει να εγκύψουν σε αυτό το θέμα και να δουν πώς τελικά θα αλλάξει η σημερινή προσέγγιση, θα ενισχυθεί μια νέα πραγματικότητα ώστε ο κλάδος να προχωρήσει. Διαφορετικά εγκυμονεί ο κίνδυνος να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Η συμβουλή ίσως χρειαστεί να φθάσει σε υψηλότερα επίπεδα για να ληφθούν νέες αποφάσεις και να χαραχθεί νέα πορεία.

Να πιάσει η συμβουλή τόπο…

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics