Ι. Χατζηθεοδοσίου: Μακρόπνοα σχέδια, ανάληψη δράσης & διαρκής στήριξη στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με μια ρηξικέλευθη πρόταση ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  έδωσε τη «μεγάλη εικόνα» για τις προοπτικές του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης χαιρετίζοντας τις εργασίες της 1ης Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Πηγαίνοντας ακόμη ένα «βήμα πιο μπροστά» μίλησε ακόμα και για την δυνατότητα πραγματοποίησης ενός θεσμικού Συνεδρίου του κλάδου ανάλογο με αυτό της «ΥΔΡΑΣ».

Μέσα από αυτή την σκέψη ο  πρόεδρος του ΕΕΑ έδωσε ένα μελλοντικό στίγμα δημιουργικότητας που θα δώσει μια ακόμη παρακαταθήκη στον κλάδο. Είπε και άλλα που αφορούν την αποδοχή προτάσεων από τα Σωματεία για την υλοποίησή τους, για την εγρήγορση όλων των επαγγελματιών, για την ανάγκη συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Σωματεία, για την υποχρέωση ηθική και επαγγελματική να είναι όλοι παρόντες και να αναπτύσσονται μαζί με τον κλάδο.

Περιγραμματικά, εγκαινιάζοντας τη νέα αυτή συλλογική παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέσα από την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη ο κ. I. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι «νιώθει περήφανος», μίλησε για σημαντικές εξελίξεις και κατέγραψε συνοπτικά τα γρήγορα βήματα των τελευταίων ετών έως και σήμερα λέγοντας τα εξής: «συνδέσαμε όλη την Ελλάδα, λύσαμε ζητήματα, κερδίσαμε την αναγνώριση από το πολιτικό σύστημα και τα θεσμικά όργανα και φορείς. Από τότε που αντισταθήκαμε στον Τειρεσία των ασφαλιστών, που παρεμβήκαμε στις εποπτικές πράξεις 30,31, εναντιωθήκαμε στο bancassurance, τότε ήρθαμε στο προσκήνιο.

Μετά άρχισε να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του κλάδου μας. Χαρακτηριστικό η IDD, η αποτελεσματική παρέμβασή μας στους ΚΑΔ. Πλέον κάθε φορά μας καλούν να συμμετάσχουμε σε ό,τι μας αφορά. Σήμερα είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα ως κλάδος. Χρειάζεται όμως η συμμετοχή όλων των συναδέλφων από κάθε μέρος της Ελλάδος. Δεν υπάρχει ούτε ένας διαμεσολαβητής που να είχε θέμα και να μην είμαστε δίπλα του. Θέλουμε να βάλουμε βάσεις για το μέλλον. Η νέα Συνδιάσκεψη θα πετύχει την ενιαία φωνή μας. Επιμελητήρια και Σωματεία με ξεχωριστούς ρόλους και αρμοδιότητες, θα συντελέσουμε υπέρ του κλάδου. Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη είναι η αρχή. Έπονται μεγάλες εξελίξεις στον κλάδο και θα είμαστε πρωταγωνιστές και στην οικονομία και στην κοινωνία».

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics