Η «ενιαία φωνή» της διαμεσολάβησης

Αυτή τη χρονιά συμπληρώνουμε ως Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος 80 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας. Είναι πολλά και είναι γεμάτα από προσπάθειες, αγώνες, διεκδικήσεις, αποτροπές, και επιτυχίες που έγιναν από ανθρώπους που θέλησαν να προσφέρουν...

Γράφει η Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου 


Αυτή τη χρονιά συμπληρώνουμε ως Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος 80 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας. Είναι πολλά και είναι γεμάτα από προσπάθειες, αγώνες, διεκδικήσεις, αποτροπές, και επιτυχίες που έγιναν από ανθρώπους που θέλησαν να προσφέρουν συναδελφικά, συνεισφέροντας χρόνο, κόπο και ενέργεια, μιάς και ο συνδικαλισμός στο χώρο μας ευτυχώς είναι ερασιτεχνικός και μένει μακρυά από επιρροές κάθε είδους. Σήμερα που το επάγγελμά μας περνάει σε άλλο επίπεδο με πολύ αυξημένες απαιτήσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις, θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που και η συνδικαλιστική εκπροσώπησή του θα έχει τις ανάλογες δυνατότητες.

Πριν 10 περίπου χρόνια, η ευτυχής σύμπτωση στα προεδρεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
ανθρώπων με τις ίδιες αξίες και οράματα πέτυχε να ενώσει τη φωνή όλων, να εκφράσει από κοινού και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα που αφορούσαν όλους, σε όποια βαθμίδα και αν ανήκαν.

Ο Κωστής Μαυρόπουλος, ο Χάρης Αλεξόπουλος, ο Αλέξανδρος Ραφαηλίδης και η υπογράφουσα,
μέλη του τότε προεδρείου της Ένωσης, μαζί με τον Γ. Χατζηθεοδοσίου, τον Γ. Καραβία, την
Ελένη Γρυπάρη, τον Ν. Αποστολόπουλο και τον Δ. Γαβαλάκη, βρήκαν τις κοινές συνιστώσες και
έβαλαν τις βάσεις για ένα όργανο που θα έβγαινε μπροστά με ομόφωνη πάντα απόφαση σε θέματα κοινά των Σωματείων και υποστηρικτικά σε θέματα επιμέρους ενδιαφέροντος.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΕΑΔΕ που κατάφερε να σταθεί ως άξιος θεσμικός συνομιλητής, όπου κλήθηκε, και να αποκτήσει κύρος χάρις στη συγκροτημένη και σοβαρή στάση της. Αυτό επαινέθηκε από τους φορείς και τούς ανθρώπους που για εμάς μετράει η γνώμη τους και πολεμήθηκε από μικρή μερίδα αμφισβητιών του χώρου μας, γιατί υπάρχουν και αυτοί. Μας απασχολεί καιρό τώρα η ανάγκη της μετεξέλιξης της ΕΑΔΕ και η δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού οργάνου ικανού να στεγάσει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις του συνόλου της διαμεσολάβησης. Το εγχείρημα θα γίνει εύκολο, γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι τα ουσιαστικά που μας απασχολούν είναι κοινά.

Τα νομοτεχνικά θα βρουν λύσεις. Ως Ένωση ήμασταν πρωτοπόροι στη σύλληψη και δημιουργία της ΕΑΔΕ. Καταλάβαμε έγκαιρα οτι κατακερματισμένοι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί συνομιλητές στα κρίσιμα θέματα που είχαμε να αντιμετωπισουμε, θέματα που για όλους ήταν κοινά και ζωτικής σημασίας για το επάγγελμα.

Ως Ένωση θα καταβάλουμε και πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics