«Η καρδιά του Chopin χτυπά στο Ηρώδειο» – Μεγαλειώδης συναυλία με συνδιοργανωτή το Ε.Ε.Α., Κυριακή 25/9 στις 20:30

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει τον Πολιτισμό, στηρίζει τον συνάνθρωπο.

Και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, το Ε.Ε.Α. συνδιοργανώνει μία μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, με τίτλο «Η καρδιά του Frédéric  Chopin».

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) και είναι αφιερωμένη στον Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλο Κ. Τούτουζα.

Η Ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας  «Teatr Wielki – Polish National Opera»,  μια από τις σημαντικότερες Ορχήστρες στον κόσμο, και η σπουδαία Ελληνίδα  πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, θα συμπράξουν φέρνοντας στο Αθηναϊκό κοινό τα αριστουργήματα του παγκόσμιου συμφωνικού ρεπερτορίου σε ένα συναρπαστικό αφιέρωμα στον μεγάλο Πολωνό συνθέτη Frédéric Chopin, τον μύθο του παγκόσμιου Ρομαντισμού, εκφραστή του αέναου πάθους και της λαμπερής δεξιοτεχνίας. Το έργο του  θα ξεδιπλωθεί επί σκηνής μέσα από τα αριστουργήματά του για πιάνο και ορχήστρα από την εμβληματική Πολωνική Ορχήστρα.

Η  Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, «Teatr Wielki – Polish National Opera» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Patrick Fοurnillier, Γάλλου μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Όπερας.

Έκπληξη της βραδιάς αποτελεί η εμφάνιση του δημοφιλούς ηθοποιού Δημήτρη Λάλου επί σκηνής ως Frederic Chopin, ο οποίος θα ερμηνεύσει αυθεντικά κείμενα και επιστολές  του Chopin, στην εισαγωγή και μεταξύ των μερών του μουσικού έργου και θα μας εισαγάγει στις σκέψεις και τα συναισθήματα του τόσο ευαίσθητου και  ευθραύστου καλλιτέχνη, θα μας μεταφέρει στο 1830 -1849 στην εποχή που συνέθεσε τα έργα του.

Η εκδήλωση τελεί, επίσης υπό την αιγίδα: Της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου.

Εν όψει της εκδήλωσης, την Τρίτη 20/9,  στο Βυζαντινό Μουσείο, στις 13:00, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από διοργανωτές και συντελεστές της παράστασης. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Χορηγοί επικοινωνίας

EΡΤ  3o Πρόγραμμα,  Εκκλησία της Ελλάδος 89.5 FM   COSMOTE TV   Tηλέραμα   Τηλεθατής

Δωρεά

Θα δοθεί δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων «Η ΣΚΥΤΑΛΗ».

© INSURANCE EEA 2023. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics