Η ΝΝ να έρθει κοντά στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το τελευταίο διάστημα ως Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος έχουμε γίνει παρατηρητές και αποδέκτες μηνυμάτων μιας μη ορθής – εκτιμάμε – συμπεριφοράς  της ασφαλιστικής εταιρείας NN, απέναντι στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Αρχικώς είδαμε όπως εντοπίστηκε και από τους θεσμικούς φορείς και τα πανελλαδικά Σωματεία του κλάδου μας ότι η εταιρεία δεν ακολούθησε το γράμμα και το πνεύμα του νόμου (4583/18) στις συμβάσεις της.

Δε θεωρούμε σωστό σε ένα κράτος δικαίου να συμβαίνει αυτό.

Επίσης δε θεωρούμε σωστό να παρατηρείται ανοχή στην όλη υπόθεση από τους αρμοδίους που ασχολούνται με την τήρηση των νόμων. Και πιστεύουμε ότι οι ελεγκτικές αρχές του κλάδου μας και η πολιτεία οφείλει να παρέμβει για να τηρηθεί ο νόμος.

Κυρίως όμως καταγράφουμε τη μεγάλη προσβολή στον κλάδο μας.  Ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πιστεύουμε ότι η στάση της ΝΝ και η άρνησή της να αλλάξει συμπεριφορά, παρά τις παρεμβάσεις του κλάδου μας, μας θίγει επαγγελματικά.

Και μας λυπεί ταυτόχρονα το γεγονός ότι μια μεγάλη εταιρεία, με πολυεθνική παρουσία ακολουθεί αυτή την τακτική.

Δεν αξίζει ούτε στην εταιρεία ούτε σε εμάς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αυτή η εξέλιξη.

Είναι θλιβερό στην ελληνική ασφαλιστική αγορά που όλοι μας με κόπο διασφαλίσαμε την αξιοπιστία, διαμηνύουμε την εμπιστοσύνη, μιλάμε για ασφαλιστική συνείδηση συνέπεια και σοβαρότητα, να παρατηρούνται φαινόμενα όπως της ΝΝ. Αποτελεί  φαινόμενο προς αποφυγή για κάθε συντελεστή, κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, ως Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος ζητάμε από την ΝΝ να επαναπροσδιορίσει τη στάση της και να έλθει κοντά στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση που όλοι γνωρίζουν ότι ως κλάδος στηρίζει, αναπτύσσει και αναδεικνύει τις εταιρείες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics