Η «Saveat» (Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού) «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019

Η μαθητική εικονική επιχείρηση «SAVeat» του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το πρώτο βραβείο της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης στο πλαίσιο του 14ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ JA Greece.

Πρόκειται για μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και δράσης κατά της σπατάλης τροφίμων μέσω της οποίας γίνεται διαχείριση των κοντολήξιμων προϊόντων από τα super markets έτσι ώστε να αγοράζονται έγκαιρα από τους καταναλωτές σε τιμή προσφοράς.

Πέντε ημέρες πριν τη λήξη τους προϊόντα που περισσεύουν προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα για άμεση κατανάλωση. Μάλιστα η εικονική επιχείρηση θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας  στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Ιουλίου στη Λιλ της Γαλλίας και στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες.

Το βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η εικονική μαθητική επιχείρηση «Εύγε» του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης ενώ το τρίτο βραβείο η επιχείρηση «Count-IT»  του Κολλεγίου Ανατόλια. Τέλος απονεμήθηκαν και τέσσερα ειδικά βραβεία, αυτά της «Δημιουργικότητας», που το κατέκτησε η επιχείρηση Signs Discover από το Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών Βαρήκοων Αργυρούπολης, της «Κοινωνικής Καινοτομίας», που απονεμήθηκε στην επιχείρηση Vaktiria από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών, της «Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών» που το κατέκτησε η επιχείρηση Brush n’ fun από το Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου Σερρών καθώς και το βραβείο «Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας» που απονεμήθηκε στην επιχείρηση Creta Authentic Experiences από το Γενικό Λύκειο Μοχού Κρήτης Τέλος απονεμήθηκαν στη ΜetLife και την Εθνική Τράπεζα βραβεία εθελοντισμού απονεμήθηκαν.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics