Ι. Χατζηθεοδοσίου: «Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος»

Τη θέση του υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, "που πολλές φορές φτάνει μέχρι και το 120% του μισθού ενός εργαζόμενου", διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τη θέση του υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, "που πολλές φορές φτάνει μέχρι και το 120% του μισθού ενός εργαζόμενου", διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά το Σάββατο 1η Αυγούστου 2018.
 
Τόσο η αύξηση του κατώτατου μισθού όσο και η μη περικοπή των συντάξεων θα συμβάλλουν, όπως εξήγησε, στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επανέλαβε παράλληλα το πάγιο αίτημα για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, και τη διαμόρφωση και υλοποίηση μιας πολιτικής υπέρ της επιχειρηματικότητας με σταθερό φορολογικό περιβάλλον και στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι "για να επανέλθει η χώρα μας στην κανονικότητα, δηλαδή στα επίπεδα του 2009, χρειάζεται την επόμενη δεκαετία 200 δισ. ευρώ επενδύσεις".
Τόνισε ακόμη την επιτακτική ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, που κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά και του λαθρεμπορίου, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπισή τους είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης.
 
Δείτε στο video που ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα: 
 
 
 
 
 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics