Ι. Χατζηθεοδοσίου: Πάμε για συμφωνία

Ο λαός μίλησε. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δηλώνει αναντίρρητα ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα, ενώ και ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης, είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο λαός μίλησε. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δηλώνει αναντίρρητα ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα, ενώ και ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης, είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές, ώστε να επιτευχθεί μία βιώσιμη συμφωνία που θα δίνει το δικαίωμα άρσης του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε οδηγηθεί.

Πρώτοι οι άνθρωποι της αγοράς, εδώ και χρόνια, έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας χρειάζεται να σταματήσει η ακραία λιτότητα, να αυξηθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, να τονωθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά, είναι να ξανανοίξουν οι τράπεζες και να επανέλθει η ζωή σε μία κανονικότητα που θα βοηθήσει στην επούλωση των πληγών της οικονομίας μας. Χωρίς ανοικτά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ουσιαστικά δεν μπορεί να ασκηθεί η επιχειρηματικότητα. Δηλαδή δεν μπορεί να λειτουργήσει η μοναδική δραστηριότητα που μπορεί να φέρει απασχόληση, ανάπτυξη, όραμα για το μέλλον.

Θεωρούμε αισιόδοξο μήνυμα την ενωτική στάση που έδειξε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Η κρισιμότητα των στιγμών και η ανάγκη της χώρας απαιτούν εθνική ομοψυχία, συνένωση όλων των δυνάμεων, εστίαση σε έναν κοινό στόχο που δεν πρέπει να είναι άλλος από την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας είναι πλέον ελάχιστος και οι δανειστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι έως τώρα να σκεφθούν ρεαλιστικά και με γνώμονα την ευρωπαϊκή ενότητα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο από μέρους μας για μικροψυχίες, προώθηση μικροκομματικών συμφερόντων, εγωισμούς και μικροπρέπειες.

Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να σκεφθούν και να πράξουν όπως επιβάλουν οι περιστάσεις.

Συνεργασία για συμφωνία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Αυτό ζητά ο ελληνικός λαός, αυτό έχει ανάγκη η οικονομία, αυτό μπορεί να δώσει προοπτική.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ε.Ε.Α

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics