Ι. Χατζηθεοδοσίου: Βάζουμε το φιτίλι για την επιχειρηματική έκρηξη

Την εκκίνηση δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων εγκαινίασε σήμερα το ΕΕΑ με την εκδήλωση στο Hilton –που ανοίγει την πόρτα στο επιχειρείν στην αγορά της Κίνας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ALIBABA

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Την εκκίνηση δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων εγκαινίασε σήμερα το ΕΕΑ με την εκδήλωση στο Hilton –που ανοίγει την πόρτα στο επιχειρείν στην αγορά της Κίνας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ALIBABA εκπρόσωποι της οποίας παραβρέθηκαν για να συναντηθούν με ελληνικές επιχειρήσεις.

 Στη υπερσυγκέντρωση επιχειρηματιών που προσήλθαν για να ακούσουν και να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της ALIBΑBA αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρασχέθηκε από το ΕΕΑ, παρουσία της αν. υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Ελ. Κουντουρά, του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδα, και του επικεφαλής της Enterprise Greece κ. Χρ. Στάικου που χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου έδωσε ένα μικρό στίγμα των ενεργειών που ξεκινά το ΕΕΑ.

 Όπως είπε, το Επιμελητήριο ξεκινά μια μεγάλη σειρά δράσεων που στοχεύουν στο να στραφεί το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας στην εξωστρέφεια και σε νέους προσανατολισμού. Διευκρίνισε ο πρόεδρος,  ότι το  ΕΕΑ δεν σχετίζεται άμεσα με τον τουρισμό και τις εξαγωγές. Όμως όπως είπε, ως το πολυπληθέστερο σε μέλη Επιμελητήριο, μπορεί να λαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, και την ανάπτυξη της χώρας. «Βάζουμε το φιτίλι για την αναμενόμενη επιχειρηματική έκρηξη» ανάφερε γλαφυρά ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της χώρας, το άνοιγμα νέων αγορών, την προσέλευση τουριστών, την ενίσχυση των εξαγωγών. Ακόμη ανέφερε ότι οι ελληνικές εισαγωγές από Κίνας είναι 12 πλάσιες των εξαγωγών αναδεικνύοντας το μέγεθος των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Επίσης, χαιρέτισε το ενδιαφέρον της ALIBABA και την πολιτείας όπως εκφράστηκε μέσω των κυβερνητικών παραγόντων και εστίασε στο γεγονός ότι ρόλο των Επιμελητηρίων είναι όπως είπε: να «ανοίγουν δρόμους και γι΄ αυτό εργαζόμαστε σκληρά για να χαράξουμε ένα νέο δρόμο με αναπτυξιακό πρόσημο».

Η Υπουργός κ. Ελ. Κουντουρά χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και αναφέρθηκε στο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που δημιουργείται. Όπως είπε η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις, υπάρχει ένα πλαίσιο που ενθαρρύνει τις επενδύσεις και μέσω της τεχνολογίας είναι ακόμη πιο εύκολη η ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε άλλες αγορές». Ακόμα τόνισε την δυναμική που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Κίνας στον τουριστικό τομέα και πώς αυτή η δυναμική σταδιακά αποτυπώνεται και στις αφίξεις επισκεπτών εκατέρωθεν.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδας ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών που θα διευκολύνουν τις επαφές των επιχειρηματιών μεταξύ των χωρών.  Ακόμη αναφέρθηκε στην δυνατότητα εξωστρέφειας που έχει η χώρα και η οποία μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω. 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics