ΕΙΑΣ: Σεμινάριο σύγχρονης οργάνωσης & διοίκησης ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σύγχρονης οργάνωσης & διοίκησης ασφαλιστικών επιχειρήσεων

  Ο Ρόλος της Ηγεσίας, των Στρατηγικών Αλλαγών και της Εισαγωγής Καινοτομιών

Δευτέρα και Τετάρτη, 16 και 18 Σεπτεμβρίου 2019, 16:00 – 20:00


Το περιβάλλον Οργάνωσης και Διοίκησης των Σύγχρονων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, προϋποθέτει σημαντική έμφαση στη διαμόρφωση ηγετικών προσωπικοτήτων, εμφορούμενων από στρατηγική σκέψη, ικανών να λαμβάνουν καινοτομικές αποφάσεις και να εισαγάγουν ριζικές αλλαγές, που αξιοποιούν τις μεγάλες ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής και των πολλά υποσχόμενων νέων τεχνολογιών της.  Σε αυτό το πλαίσιο, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σύγχρονης Οργάνωσης και Διοίκησης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, εστιάζει την προσοχή του στο Ρόλο της Ηγεσίας, της στρατηγικής σκέψης και της Εισαγωγής Καινοτομιών και αλλαγών, προς την κατεύθυνση συγκρότησης ενός νέου εργασιακού και επιχειρησιακού περιβάλλοντος, υψηλής απόδοσης, ποιότητας και αποτελεσματικότητας, ικανού να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της σύγχρονης ασφαλιστικής επιχείρησης και την παραγωγικότητα της εργασίας των στελεχών της.

  • ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

α.  Η ζωή μας και η δουλειά μας στην ψηφιακή εποχή

β.  Πηγές αλλαγών και καινοτομιών: Η Διοίκηση τους, οι ευκαιρίες που απορρέουν και η διαχείριση των προκλήσεων

γ.  Τι έχει αλλάξει και τι θα αλλάξει σύντομα στη δουλειά μας

δ. Πώς διαχειριζόμαστε εγκαίρως, δημιουργικά και αποδοτικά, αλλαγές και καινοτομίες που πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε

ε. Πώς δημιουργούμε αξία υπέρ της επιχείρησης και των πελατών μας

στ.  Ο ρόλος της στρατηγικής σκέψης, της ηγεσίας και της ποιότητας στην οργάνωση της σύγχρονης επιχείρησης και στην ανάπτυξη αλλαγών και καινοτομιών

ζ.  Πόσο ηγετικοί είμαστε

η.  Ηγετικά πρότυπα και τύποι Ηγετών

θ.  Πώς κινητοποιούμε θετικά το περιβάλλον μας

ι.  Η αξιοπιστία και το ήθος, συνώνυμα της Ηγεσίας

  • ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ

α. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που επιθυμούν να λειτουργούν σωστά με ισχυρή ψυχολογία και δημιουργική στάση σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, αλλαγών και καινοτομιών, να τα επηρεάζουν θετικά, να τα κινητοποιούν και να διαμορφώνουν άριστες συνθήκες συνεργασίας, συνεργιών και team belongingness.

β. Στελέχη που επιθυμούν να αντιλαμβάνονται εγκαίρως συμβαίνουσες ή επερχόμενες αλλαγές και καινοτομίες και να αναπτύσσουν κατάλληλες διορθωτικές ή βελτιωτικές κινήσεις.

γ. Στελέχη Management Ασφαλιστικών Εταιρειών, Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και Τραπεζών, που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά, καθώς καλούνται να διαμορφώνουν θετικό, ανταγωνιστικό και καινοτομικό «κλίμα» εργασίας και να αναπτύσσουν δημιουργικές συνεργασίες και συνέργιες, παρά τις δυσκολίες των καιρών και τις συνέπειες των διατρεχόμενων συνθηκών αβεβαιότητας.

δ. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, που καλούνται να διατηρούν ψηλά την ψυχολογία τους και το ηθικό τους, να επηρεάζουν θετικά τους πελάτες και τους συνεργάτες τους και να διαμορφώνουν δημιουργικές συνθήκες συνεργασίας μαζί τους.

  • ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Παρέχεται έκπτωση προεγγραφής 30% επί των αρχικών διδάκτρων, έκπτωση 50% στα Μέλη της EIAS ALUMNI SOCIETY και ειδικές εκπτώσεις υπέρ των Μελών του Ινστιτούτου, ενώ το Σεμινάριο είναι εντεταγμένο στον Λ.Α.Ε.Κ. προς τον σκοπό επιστροφής των διδάκτρων του.

  • ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Αντώνης Σπανός, Επικεφαλής Αξιολογητής και Senior Trainer, πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Ποιότητας, European Foundation for Quality Management. O κος Σπανός έχει διδάξει, ως Επισκέπτης Καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πανεπιστήμιο Dubrovnik της Κροατίας και στο Πανεπιστήμιο St. Joseph της Βηρυτού του Λιβάνου. Είναι EFQM Ambassador στην Ελλάδα και την Κύπρο, Management και Excellence Expert της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συγγραφέας βραβευμένων βιβλίων Διοίκησης Ποιότητας και Αριστείας, ενώ διετέλεσε Σύμβουλος της Κυβέρνησης του Λιβάνου επί θεμάτων Ποιότητας και Αριστείας. Είναι Απόφοιτος των Διεθνών Οργανισμών Επαγγελματικής Ασφαλιστικής Εκπαίδευσης LOMA, LIMRA και LUTC, καθώς και Εμπειρογνώμων Αειφορίας και Ανάπτυξης, κατά τα πρότυπα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, U.N. Global Compact.

Προσκεκλημένη Guest Speaker είναι η Δρ Σμαρούλα Παντελή, εμπειρότατη Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας, κάτοχος Μ.Sc. και Ph.D. in Psychology. H Δρ Παντελή έχει αναπτύξει πολυετείς εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές συνεργασίες με σημαντικές Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις της Χώρας μας και έχει ηγηθεί εξειδικευμένων ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων, με θεματικά  αντικείμενά τους την Ψυχολογία, την Ηγεσία, τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, την Ανάπτυξη Ομαδικότητας, την Εξωστρέφεια και την Επικοινωνία. Η εμπειρία της, εκτείνεται, επίσης, σε αγορές πέραν της ασφαλιστικής, πάντοτε όμως με κέντρο του ενδιαφέροντός της το διοικητικό προσωπικό και τα δίκτυα πωλήσεων των επιχειρήσεων. Έχει διδάξει Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι συγγραφέας βιβλίων ψυχολογίας και παιδαγωγικών ιστοριών. Ενδεικτικά, από τις Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ κυκλοφορεί το βιβλίο της «Τα μυστικά της ομαδικής επιτυχίας: από την θεωρία στην πράξη». Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ διατηρεί τακτική παρουσία σε εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.
Εργάζεται ιδιωτικά ως ανεξάρτητη Ψυχολόγος και διευθύνει ομάδες ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας.  Είναι διπλωματούχος ψυχοδραματίστρια και κοινωνιοδραματίστρια από πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα της Αγγλίας.

 

Βρείτε παρακάτω την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics