Ιδεοληψίες φρενάρουν την ιδιωτική Σύνταξη

Tου Ξενοφώντα Ακροπολίτη.

Tου Ξενοφώντα Ακροπολίτη.


Με νωπή ακόμη την πίκρα που πήραμε στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ από τον Υπουργό Οικονομίας τον κο Σταθάκη , ο Κλάδος είναι εδώ και παραστέκεται ουσιαστικά στην Κοινωνία , στην προσπάθεια αντιμετώπισης της θηριώδους ζημιάς που προκάλεσε η Κυβέρνηση στην οποία ο κος Σταθάκης είναι υπουργός. Κύρια προσπάθεια των εταιριών αυτές τις μέρες είναι να μπορέσουν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΚΕ , ( προφανώς εις βάρος των – καταραμένων –κερδών τους , για τα οποία θα πληρώσουν περισσότερους φόρους ).

Πριν λίγες μέρες , με το κλείσιμο των τραπεζών , πάλι η αντίδραση ήταν άμεση για την διατήρηση της κάλυψης των συμβολαίων. Να μη ξεχνάμε εδώ ,κάτι που δεν μετριέται ,την παρουσία των διαμεσολαβούντων δίπλα στους ασφαλισμένους τους.

Ιδιαίτερα για εκείνους που βρέθηκαν να νοσηλεύονται , όπου πρέπει να σημειωθεί και η προσπάθεια των εταιριών για την διατήρηση της ομαλής διαχείρισης των αποζημιώσεων. Η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι εδώ λοιπόν και κάνει αυτό που της επιφυλάσσει ο ρόλος και το ηθικό καθήκον , παρά το γεγονός ότι το Κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να τα υποβαθμίσει. Ο κος Σταθάκης να θυμίσω , μας είπε ότι το μόνο σύστημα που αποδέχεται η Κυβέρνηση για τις συντάξεις είναι το Αναδιανεμητικό που χρειάζεται για 1 ( ένα ) συνταξιούχο , 5 ( πέντε ) εργαζομένους , ενώ διαθέτουμε μόνο 1,7 ( ! ) και βέβαια στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ασφάλισης .

Το εξοργιστικό εδώ είναι ότι ο Συνδικαλισμός επιμένει και αυτός σ’ αυτό το απίστευτο , χωρίς να ντρέπεται. Πώς να ντραπεί , όταν μόλις πριν λιγότερο από χρόνο κορυφαίο στέλεχός του , μετά μία ακόμη σχετική μαχητική πορεία , πήγε και εισέπραξε από γνωστή ασφαλιστική εταιρεία ένα πολύ μεγάλο εφάπαξ από Ομαδικό Συνταξιοδοτικό συμβόλαιο . ( Μήπως το έστειλε και έξω η μανούλα του 😉 Οι ιδεοληψίες μας στοίχισαν ήδη πάρα πολλά . Οι ιδεοληψίες για το Συνταξιοδοτικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ , θα μας οδηγήσουν στην απόλυτη καταστροφή .

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics