International Life: Συνέντευξη του Βελισσάριου Παππά στο Insurance-eea

Σπουδαίες προοπτικές «κρύβει» για τον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα ο κλάδος της Υγείας λέει στη συνέντευξή του στο ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Κλάδων Accident Health της International Life, κ. Βελισσάριος Παππάς

Σπουδαίες προοπτικές «κρύβει» για τον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα ο κλάδος της Υγείας λέει στη συνέντευξή του στο ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Κλάδων Accident Health της International Life, κ. Βελισσάριος Παππάς, προσθέτοντας ότι παρατηρείται μια στροφή προς τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, τα οποία είναι και περισσότερο ευέλικτα.

Για την International Life, λέει ο κ. Παππάς, ο κλάδος της Υγείας όπως και ο κλάδος Ζωής, αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη.

«Έχουμε επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε συστηματικά στον συγκεκριμένο τομέα, κερδίζοντας τη θετική ανταπόκριση των πελατών μας με τα προϊόντα μας.»

 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

  • Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Κλάδων Accident & Health της International Life, κ. Βελισσάριος ΠαππάςΠώς βλέπετε την ανάπτυξη του κλάδου υγείας τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά;

Ο κλάδος της Υγείας αποτελεί έναν εξελισσόμενο κλάδο, ο οποίος διανύει μια δυναμική πορεία κλείνοντας το 2013 με άνοδο 20% σε σχέση με το 2012 και «κρύβει» σπουδαίες προοπτικές για τον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα. Η αδυναμία του δημοσίου συστήματος υγείας, η οποία βεβαίως εντείνεται από τη συνεχιζόμενη εγχώρια κρίση, αναπόφευκτα δημιουργεί σημαντικά κενά στην κοινωνική ασφάλιση. Η δωρεάν κρατική περίθαλψη που ξέραμε και που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, πλησιάζει πλέον στο τέλος της.

Στην Ελλάδα, η ανάγκη της περίθαλψης προηγήθηκε της ανάγκης για σύνταξη λόγω ακριβώς της κατάρρευσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μη εύρεσης λύσεων για την κάλυψη των αναγκών υγείας.

Αυτό το άμεσο κενό έρχεται να καλύψει η ελληνική ασφαλιστική αγορά με πληθώρα προϊόντων και λύσεις για κάθε κοινωνικό και οικονομικό προφίλ πελάτη. Ως εκ τούτου, η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στον συγκεκριμένο κλάδο και αναμένουμε να πρωτοπορήσει στα αμέσως επόμενα χρόνια είτε με μορφή σύμπραξης με το κράτος είτε ως ιδιωτική ασφάλιση υγείας με τον τρόπο που γνωρίζουμε σήμερα.

  • Πώς διαμορφώνονται οι καταναλωτικές προτιμήσεις, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και των επιπτώσεών της;

Είναι εμφανές ότι η οικονομική συγκυρία έχει συντελέσει σε αλλαγή των καταναλωτικών προτιμήσεων, γεγονός που είναι απόλυτα φυσικό. Το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, το οποίο βιώνει καθημερινά ο Έλληνας, τον οδηγεί να αναζητά, σε κάθε επιλογή του, προϊόντα και λύσεις τα οποία να χαρακτηρίζονται από βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και χαμηλές τιμές.

Στο πλαίσιο αυτό, ως λογικό επακόλουθο, παρατηρείται μια στροφή προς τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, τα οποία προσδίδουν ακριβώς αυτή την ευελιξία. Η ασφαλιστική αγορά έχει ήδη εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με παρεμφερή προϊόντα, προσφέροντας στους ασφαλισμένους αυτή την επιλογή.

Επιπλέον οι συνεργασίες των ασφαλιστικών εταιριών με παρόχους υγείας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη είτε με προνομιακούς τιμοκαταλόγους είτε με δημιουργία προϊόντων τύπου capitation (αποκλειστική δηλαδή χρήση του συγκεκριμένου παρόχου από τους ασφαλισμένους κατόχους του εν λόγω προϊόντος)συνεργούν στην εκλογίκευση του κόστους παρέχοντας σημαντική ωφέλεια για τους πελάτες, τους παρόχους υγείας και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

  • Πώς βλέπει η εταιρεία τον τομέα Υγείας;

Για εμάς, στην International Life, ο κλάδος της Υγείας όπως και ο κλάδος Ζωής, αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη, τόσο της Εταιρείας, όσο και της ευρύτερης αγοράς και οικονομίας όπως προαναφέρθηκε. Έχουμε επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε συστηματικά στον συγκεκριμένο τομέα έχοντας κερδίσει τη θετική ανταπόκριση των πελατών μας με τα προϊόντα μας.

Η στρατηγική μας στον συγκεκριμένο κλάδο θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά προσφέροντας νέα προϊόντα και καινοτόμες λύσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο πνεύμα της εποχής .Στόχος μας είναι οι ασφαλισμένοι μας να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, προσαρμοσμένες στην καθημερινότητά τους και τις ανάγκες τους, απαλλαγμένοι από το άγχος φροντίδας της υγείας τους.

Στην International Life προσφέρουμε στον πελάτη πολλές εναλλακτικές επιλογές αναφορικά με το εύρος τόσο της κάλυψης όσο και του κόστους, για παράδειγμα να αναφέρω ότι μπορεί ο πελάτης να επιλέξει πρόγραμμα με απεριόριστη κάλυψη για την νοσηλεία, είτε με ισόβια διάρκεια είτε με ετήσια ανανέωση, με συμμετοχή που μειώνει το κόστος ασφάλισης η και χωρίς συμμετοχή από τον πελάτη, με χρήση φορέα αλλά και με χρήση δημόσιου νοσοκομείου, ώστε να ταυτίζονται τόσο με τις ανάγκες όσο και με την οικονομική δυνατότητα του κάθε πελάτη.

  • Πόσο περισσότερο μπορούν να επηρεαστούν οι εξελίξεις στον κλάδο από τις υποχρεώσεις απέναντι στη Solvency ΙΙ;

Η ευρωπαϊκή οδηγία «Solvency ΙΙ» έχει ως στόχο την ισχυροποίηση και την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς και της προστασίας των ασφαλισμένων, μέσα από ένα δομημένο θεσμικό πλαίσιο, ποιοτικές αλλαγές και θέτοντας ένα επίπεδο υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας.

Ουσιαστικά η φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιρειών στο εξής θα αξιολογείται βάσει τριών πυλώνων, α) τις ποσοτικές κεφαλαιακές απαιτήσεις, β) τις ποιοτικές προδιαγραφές εποπτικής αξιολόγησης και τέλος γ) τις απαιτήσεις διαφάνειας και δημοσίευσης των εποπτικών και οικονομικών στοιχείων.

Ως εκ τούτου, εμείς στην International Life πιστεύουμε ότι μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει ως προς την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και της ασφαλιστικής αγοράς εν γένει.

  • Τι προϊόντα προσφέρει σήμερα η εταιρεία και τι προγραμματισμό κάνει για το 2014;

Η International Life επενδύει στην ανάπτυξη του κλάδου Yγείας προσφέροντας ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών.

Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των ασφαλισμένων, παρέχουμε προγράμματα όπως το «Εν Υγεία Συμφέρον» το οποίο προσφέρει σε άτομα με χαμηλό εισόδημα τη δυνατότητα να έχουν ποιοτικές καλύψεις στον κρίσιμο τομέα της υγείας με χαμηλά ασφάλιστρα, αλλά και το «Εν Υγεία Μέλλον», με δυνατότητα ετήσιας ανανέωσης.

Επίσης προσφέρουμε το «VIP Care», ένα πρόγραμμα υγείας που παρέχει 100% κάλυψη στα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης σε Α' ή Lux Θέση Νοσηλείας.
H στρατηγική μας στον κλάδο για το 2014, με γνώμονα πάντα την καινοτομία, έχει ως στόχο να συνεχίσει, μέσα από νέα προϊόντα και υπηρεσίες, να προσφέρει στους ασφαλισμένους προστιθεμένη αξία και peace of mind σε ένα τομέα τόσο σημαντικό όσο αυτόν της υγείας.

  • Σε τι βαθμό και με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλλει η εμπειρία σας ως Εμπορικού Διευθυντή στον όμιλο Ευρωκλινικής;

Κατ’ αρχήν, η 8ετής πορεία μου στη Metlife Alico, στη θέση του Περιφερειακού Αντιπροέδρου στους κλάδους Accident & Health για την περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μιας περιφέρειας 13 χωρών πριν την εργασία μου στον Όμιλο Ευρωκλινικής, μου πρόσφερε τη δυνατότητα να αποκτήσω εις βάθος γνώση και καθαρή εικόνα του τομέα της Υγείας αλλά και των εξελίξεων και μεγάλων αλλαγών που συντελέστηκαν στις χώρες αυτές την τελευταία δεκαετία και που τώρα βλέπουμε να συντελούνται στη χώρα μας.

Η εμπειρία μου σαν Εμπορικός Διευθυντής στον όμιλο της Ευρωκλινικής με βοήθησε στο να κατανοήσω καλύτερα τους συνεργάτες μας, δηλαδή τα νοσοκομεία και τους υπόλοιπους παρόχους υπηρεσιών υγείας που όπως αντιλαμβάνεστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ασφαλιστικά προϊόντα υγείας.

Με βοήθησε να καταλάβω βαθύτερα τον τρόπο λειτουργίας τους, τον τρόπο που εξυπηρετούν τους ασθενείς / πελάτες, τον τρόπο που τιμολογούν τις υπηρεσίες τους , το πώς εκείνοι αντιλαμβάνονται τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών και πως προσδοκούν τον δικό τους τρόπο ανάπτυξης μέσω αυτών. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν πλέον εφόδια της διοικητικής μας ομάδας, με κύριους στόχους την ανάπτυξη των κλάδων Accident & Health και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της International Life.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics