Ήταν πολιτικά δύσκολο να μονιάσουν;

Άρθρο του ασφαλιστή Ξενοφώντα Ακροπολίτη, αναγνώστη του insurance-eea

Άρθρο του ασφαλιστή Ξενοφώντα Ακροπολίτη, αναγνώστη του insurance-eea.


Είναι προφανές ότι αν το είχαμε κάνει από τότε, τώρα θα ήμασταν αλλού, υπερήφανοι που «αυτοί οι Έλληνες τα κατάφεραν και πάλι».

Ακούω γύρω μου ότι όλοι (όχι/ναι, ναι/ναι) -σχεδόν το ξεχάσαμε- να λένε: Ας κλείσει η Συμφωνία, ν’ αρχίσουμε να δουλεύουμε και σύντομα θα ‘μαστε καλυτέρα .

Θα πρέπει όμως να ξέρουμε ότι αυτή την φορά πρέπει να κάνουμε σωστά αυτά που κάναμε λάθος. Συνοπτικά , στα δύσκολα τουλάχιστον, η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να μιλάει με την αντιπολίτευση και να συμφωνούν  μαζί το βασικό στρατηγικό πλάνο. Και η αντιπολίτευση όταν θα έρθει η ώρα της να κυβερνήσει να ακολουθεί ΑΥΤΟ το πλάνο, με τους της τρόπους, αλλά ΑΥΤΟ. Δεν γίνεται κάθε φορά να «κατακτιέται» η εξουσία, ως αυτοσκοπός και να μηδενίζεται το κοντέρ, γιατί μπορεί μεν να λέει «0», αλλά τ’ αμάξι είναι παλιό.

Αυτό πια πρέπει να το καταλάβουμε και απελευθερωνόμενοι, να το επιβάλλουμε στους πολιτικούς μας (παλιούς και καινούργιους) -ίσως κι αυτοί να το περιμένουν- για να μη σκοτωνόμαστε για τα ασήμαντα, αλλά να δουλεύουμε μονιασμένοι για τα σημαντικά.   

                                        

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics