Ι.Χατζηθεοδοσίου :«Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή της ανάκαμψης»

Η ώρα των εκλογών έφτασε και οι πολίτες καλούμαστε να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα για την ανάδειξη της κυβέρνησης που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

 

Η ώρα των εκλογών έφτασε και οι πολίτες καλούμαστε να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα για την ανάδειξη της κυβέρνησης που θα αναλάβει τις τύχες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Τι πραγματικά περιμένουμε όμως εμείς οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι της αγοράς; Ας είμαστε ρεαλιστές. Όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν τίθεται θέμα αυτοδυναμίας κάποιου κόμματος. Εξάλλου η μεγάλη προτεραιότητα δεν είναι ποιο κόμμα θα πρωτεύσει στην εκλογική μάχη, αλλά πως η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο και την συνεχόμενη ύφεση.

Άρα αυτό που πρέπει να μας απασχολεί όλους, είναι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πλάνο εξόδου από την κρίση. Από την πρώτη στιγμή έχω τονίσει ότι μόνο με εθνική συνεννόηση, μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Κοινή απαίτηση είναι η σταθερότητα και η δημιουργία του κλίματος εκείνου που μέσα από την προοπτική συνετής διακυβέρνησης να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της πολύπαθης ελληνικής οικονομίας. Να ασκήσουν δηλαδή το ρόλο που οφείλουν να έχουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Μόνο η τόνωση της επιχειρηματικότητας μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη, την πρόοδο, την ενίσχυση της απασχόλησης, την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Τα κόμματα οφείλουν να γνωρίζουν ότι έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι σε πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Αν δεν αφήσουν στο περιθώριο τις “αρρωστημένες” πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, με στείρα συνθηματολογία και χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας, τότε δεν θα υπάρξει καμία πιθανότητα ανάκαμψης της χώρας. Αυτή την στιγμή δεν διακυβεύεται το μέλλον κάποιου πολιτικού σχηματισμού αλλά ολόκληρης της χώρας. Μόνο με ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ μπορεί να επιτευχθεί η έξοδο από την κρίση, που σε επίπεδο οικονομίας μας έχει φέρει δεκαετίες πίσω. Το ιδανικό την επαύριο των εκλογών δεν είναι να ακούσουμε για κάποιο κόμμα που “κέρδισε” τη μάχη, αλλά για μία χώρα που “κέρδισε” το μέλλον της.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ε.Ε.Α.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics