Κ. Μαρκουίζος: Οι επαγγελματίες της αγοράς να γνωρίσουν το MDRT & να αξιοποιήσουν τη γνώση που προσφέρει

Συνέντευξη στον Γιάννη Βερμισσώ

Την αποδεδειγμένη συνεισφορά του MDRT στην ανάπτυξη των  ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τη συμβολή του στην ατομική τους εξέλιξη, στην παροχή γνώσεων, μεθόδων και εργαλείων που βελτιώνουν την παραγωγικότητα, αναδεικνύει ο κ. Κάρολος Μαρκουίζος MDRT GREECE Country Chair  2018 – 2019 μιλώντας στο insurance-eea με αφορμή τη διοργάνωση αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 της Ετήσιας Συνάντησης του MDRT Ελλάδος στην Αθήνα στο Divani Caravel Hotel.

Ο κ. Μαρκουίζος εξηγεί το όφελος που μπορεί να αποκομίσει  ο καθένας με τη συμμετοχή του, και καλεί τους επαγγελματίες της αγοράς να γνωρίσουν το MDRT και να αξιοποιήσουν τη γνώση που προσφέρει. Τονίζει επίσης ότι το MDRT αναβαθμίζει τον επαγγελματία χρηματοοικονομικό σύμβουλο.

Ποια είναι η «φιλοσοφία», το «πιστεύω», ο σκοπός ύπαρξης, του MDRT;  

Κ.Μ: Η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ κορυφαίων επαγγελματιών και το μοίρασμα της γνώσης για αναβάθμιση του επαγγελματία χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Η ιστορική του διαδρομή τι αποτυπώνει;

Κ.Μ: Εξέλιξη, αναγνώριση και αποδοχή. Δημιουργήθηκε το 1927 στη μέση του οικονομικού κραχ της Αμερικής μεταξύ 32 ασφαλιστών που είχαν πρόθεση να αναπτυχθούν παρά την κρίση. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια και έχει φτάσει το MDRT  να αριθμεί  66.000 πλήρη μέλη σε 60 χώρες

Τι κερδίζει αυτός που παρακολουθεί τις συνεδριάσεις-συναντήσεις του MDRT. Ποιο «καταστάλαγμα» ή «εμπειρία» μένει.

Κ.Μ: Είναι ευδιάκριτο το αντίκρισμα. Να σας αναφέρω ότι τα τελευταία 25 χρόνια πολλοί Έλληνες ασφαλιστές συμμετείχαν στις ετήσιες συναντήσεις του MDRT.  Όλοι αποκομίζουν πολλές γνώσεις και πολύ θετικές εμπειρίες. Όσοι δε από αυτούς εφάρμοσαν, έστω και μία ιδέα ή πρακτική που άκουσαν, δηλώνουν ότι  αναπτύχθηκαν στην εργασία τους.  Και αυτοί που δεν έχουν έρθει ποτέ στις ετήσιες συναντήσεις του MDRT στην Αμερική, μπορούν μέσα από τα online εργαλεία του, να πάρουν ιδέες και να μπορέσουν και αυτοί  να τις ακολουθήσουν. Η γνώση δεν είναι προνόμιο μόνο των μελών του MDRT, αλλά όλης της αγοράς

Είναι για όλους το MDRT ή για ορισμένους; Και που εστιάζει ο προσανατολισμός του. 

 Κ.Μ: Το MDRT απευθύνεται σε όλους τους ασφαλιστικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, αλλά επιβραβεύει την αριστεία στην εργασία μας και αυτοί μπορούν  να γίνουν μέλη. Στην επιτροπή επικοινωνίας του MDRT στην Ελλάδα (MCC MDRT GREECE) επιθυμούμε ακόμα περισσότεροι ασφαλιστές να γνωρίσουν το MDRT και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν.

Η συμμετοχή ασφαλιστών είναι κάτι που προσδοκάτε και με ποιον τρόπο το επιδιώκετε;

Κ.Μ: Η συμμετοχή είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος έμπρακτα να δεσμευτεί στον εαυτό του, ότι θέλει να αναπτυχθεί προσωπικά και επαγγελματικά. Επίσης σε συνεργασία με τον ΠΣΑΣ (ο επίσημος φορέας του MDRT στην Ελλάδα), έχουμε διοργανώσει και θα συνεχίσουμε, online webinar, με κορυφαίους ομιλητές του από το MDRT και την Ελλάδα. Στις δραστηριότητες μας επίσης εντάσσονται συναντήσεις με τα μέλη του MDRT στην Ελλάδα και επιλεγμένους ασφαλιστές, που έμπρακτα επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανταλλαγή  ιδεών, το πνεύμα δηλαδή του MDRT.

Το μήνυμά σας στην αγορά για το MDRT και η προτροπή σας στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Κ.Μ: Για πάρα πολλά χρόνια ακούμε και λέμε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, αλλά η πραγματικότητα τα τελευταία 20 χρόνια είναι τελείως διαφορετική. Προτρέπουμε λοιπόν τον κάθε συνάδελφο να σκεφτεί τι είναι αυτό, το ένα «πράγμα», που χρειάζεται ο ίδιος να αλλάξει, για να μεγαλώσει τη δική του αγορά και όχι τι θα κάνουν οι άλλοι για εμάς. Εδώ ακριβώς το MDRT και οι εθελοντές του, είναι έτοιμοι να προσφέρουν αφιλοκερδώς την εμπειρία, τη γνώση, τις καθημερινές πρακτικές τους και πολλά άλλα, ώστε να πραγματώσουμε επιτέλους , ο κάθε ένας προσωπικά το μεγάλωμα της δικής του αγοράς συμβάλλοντας και στη ανάπτυξη της συνολικής.

Η διάκριση για το MDRT είναι ποσοτικού περιεχομένου ή και ποιοτικού και πώς συσχετίζονται αυτά τα δύο;

Κ.Μ: Το MDRT δημιούργησε και υλοποίησε, ένα περιβάλλον επαγγελματικής και επιχειρηματικής γνώσης, που είναι προσβάσιμο στον κάθε ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο.  Στόχος είναι η υποστήριξη και ανάπτυξη μας και μέσα από αυτή τη διαδικασία και να υπάρχει συνεχώς μια αυτοτροφοδοτούμενη και ενημερωμένη γνώση.  Έτσι  απευθύνεται στα μέλη του , αφού έχει καθορίσει τα ελάχιστα ποιοτικά (κώδικας ηθικής ) αλλά και ποσοτικά  όρια ( παραγωγικές προϋποθέσεις ) των καλύτερων μελών του, για να αντλεί ότι βέλτιστο υπάρχει στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά και στη συνέχεια να τη μοιράζει σε εμάς.

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics