Κ. Τζήκα- Οι ασφαλιστές που επιχειρούν.. πρωταγωνιστούν και σε άλλους στίβους

του Γιάννη Ε. Βερμισσώ
Ανοίγει προοπτικές, οραματίζεται, στηρίζει άλλους, παροτρύνει, συμμετέχει, και δημιουργεί νέους δρόμους ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που κινείται, “βρίσκεται παντού”, και είναι -όπως οφείλει- ενεργό μέλος της κοινωνίας.
Αυτό επιβεβαιώνει στην πράξη με πολλαπλούς ρόλους η ασφαλίστρια, Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού  Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) κ. Καλλιόπη Τζήκα. η οποία υλοποίησε μια μεγάλη ιδέα.

Διοργάνωσε με επιτυχία το Επιμελητήριο Λάρισας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου το παγκόσμιας εμβέλειας, ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM ΓΥΝΑΙΚΕΊΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ, ” Women for Win “.

Μέσω αυτού έφερε στην 1η γραμμή την γυναικεία επιχειρηματικότητα η οποία στην Λάρισα είναι ισχυρή καθώς αριθμεί 6 χιλιάδες γυναίκες οι οποίες εκπροσωπούν μεγάλες, μεσαίες και μικρότερες επιχειρήσεις.
Ξένοι και Έλληνες ομιλητές , επιμελητηριακοί παράγοντες, πολιτικοί τίμησαν την δράση και, φυσικά, γυναίκες μίλησαν μεταφέροντας τις εμπειρίες διοίκησης, δράσης και πρακτικών του επιχειρείν.
Στόχος είναι να αναδειχθεί η επιχειρηματικότητα και ειδικότερα η γυναικεία χωρίς αυτό να αποτελεί  “μόδα των καιρών” αλλά μια ουσιαστική πεποίθησή της  πώς  οι επιχειρήσεις που δημιουργούνται και διοικούνται από γυναίκες μπορούν να είναι πολλές και να αποτελέσουν ένα διαφορετικό κύτταρο της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.
Όπως μας αναφέρει -στο insuranceeea- η κ. Τζήκα κάνοντας αναφορές στην επαγγελματική  της εμπειρία ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, επιδιώκει προσωπικά και συλλογικά για την επιχειρηματικότητα : να γίνει πιο δημιουργική, να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο”, να διευρύνει τους ορίζοντές της με νέα στοιχεία και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην παγκόσμια αγορά. Το Επιμελητήριο Λάρισας, τονίζει, είναι πάντα δίπλα στην γυναίκα επιχειρηματία, ενημερώνει, εκπαιδεύει και διεκδικεί, παρέχει υποστήριξη και ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.
Γι΄ αυτό και στο 3ημερο FORUM το οποίο με επιτυχία διοργανώθηκε στην Λάρισα συμμετείχαν εκπρόσωποι σχεδόν από όλα τα Επιμελητήρια της χώρας καθώς και ομιλητές από το εξωτερικό ως εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες ή στελέχη με υψηλόβαθμη θέση.
Όλοι συντέλεσαν στην προαγωγή της ιδέας για την οποία διοργανώθηκε η συνάντηση. Ξεχωριστή θεματική με ενδιαφέρον, η έκθεση με τα περίπτερα στα οποία συμμετείχαν  κάποιες από τις επιχειρήσεις της περιοχής έχοντας βέβαια προοπτική στην επόμενη διοργάνωση να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Η κ. Κ. Τζήκα αναφέρει:
– Για την πρωτοβουλία:    Θέλουμε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, να αναπτυχθεί η εκπαίδευσή της, να ενισχυθεί η γυναικεία παρουσία στο επιχειρείν, να γεννηθούν ιδέες οι οποίες θα στηριχθούν ώστε να  υλοποιηθούν και να δημιουργηθούν και άλλες επιχειρήσεις.
– Για το FORUM και την διοργάνωσή του: Πετύχαμε την εκκίνηση μιας σημαντικής εξέλιξης. Η επιχειρηματικότητα της περιοχής ξεπέρασε τα στενά τοπικά και εθνικά όρια και πλέον ανοίγεται στην παγκόσμια αγορά καταδεικνύοντας ότι σύνορα δεν υπάρχουν στο επιχειρείν το οποίο ενδιαφέρεται για συνεργασίες, για ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών και δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας συνδέοντας διαφορετικές γεωγραφικές πλευρές, ανθρώπους, και δραστηριότητες. Να αναφέρω ότι το φόρουμ στηρίχθηκε και απέδωσε αποτελέσματα. Πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων , της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων  Ελλάδος και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Λάρισας.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σημαντικές  παρουσίες στο συνέδριο η Αντιπρόεδρος Ανθρωπίνων Πόρων της IBM (USA), κα Clara Grant Pickens, η Παγκόσμια  Αντιπρόεδρος Πληροφοριών και Καινοτομίας της Unilever (UK), κα Cristina HabIb και η Πρόεδρος της Μογγολικής Ομοσπονδίας Υποστήριξης και Απασχόλησης Γυναικών, κα Ariunaa Shagdarsuren, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους επικοινωνίας και σκέψης για το γυναικείο επιχειρείν.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ

Η Carla Grant Pickens ως Αντιπρόεδρος Ανθρωπίνου Δυναμικού της IBM, η οποία στηρίζει γυναίκες επιχειρηματίες έδωσε ένα ουσιαστικό στίγμα για το γυναικείο επιχειρείν. Είπε μεταξύ άλλων ότι: Στην Αμερική, οι επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες είναι 4 στις 10 και γι’ αυτό η ΙΒΜ βοηθά στην ανάπτυξη των γυναικείων επιχειρήσεων. Στη σύγχρονη εποχή, αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων (digital business). Εντόπισε πως το πρόβλημα είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναικείες επιχειρήσεις εξαιτίας της τωρινής οικονομικής κατάστασης. Αυτό που προσφέρει η ΙΒΜ είναι webinars των οποίων οι μαθητευόμενοι θα βελτιστοποιήσουν και θα επαναπροσδιορίσουν την στρατηγική της επιχείρησής τους έχοντας στο πλευρό τους εξειδικευμένους coaches που θα προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση. Στόχος της εταιρείας είναι να επαναλειτουργήσουν άρτια οι επιχειρήσεις και να πετύχουν σε ασταθείς καιρούς. Η εποχή αλλάζει συνεχώς και μόνο με νέες ικανότητες μπορούν να ανθίσουν ξανά οι επιχειρήσεις. Αυτές οι ικανότητες που πρέπει να αναπτυχθούν χωρίζονται σε 4 τομείς: το digital marketing, το business strategy, το cybersecurity, που εκτός από την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, μπορούν οι επιχειρηματίες να συλλέξουν πληροφορίες για τους πελάτες τους, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους και κατ’ επέκταση να τους προτείνουν στοχευμένα προϊόντα ή υπηρεσίες, και τη νομική εκπαίδευση, που θα καταστήσει ικανές τις επιχειρηματίες να προστατεύουν την επιχείρησή τους.

Η ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Intercomm Foods, κα Ioanna-Alexandra Saitis και η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος omgyno.com, Doreen Tutikian. Ακόμα, η  εκδότρια, συγγραφέας, δημιουργός του urbangugu.gr κ. Τζένη Φραγκούλη , η ιδρυτής της DOS cosmetics, κ. Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, η δημιουργός του Project Parenting κα Μαρίνα Αρπλιά και η πολιτικός μηχανικός κα Γεωργία Τζιαστούδη ως υπεύθυνη πωλήσεων στην εταιρεία Tziastoudis Design.

Από την πλευρά της πολιτικής η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η  κα Μαρία Συρεγγέλα χαιρέτισε διαδικτυακά όπως και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή. Παρέθεσε ομιλία η βουλευτής ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου , και ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ενώ χαιρετισμό έστειλε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κα Ευαγγελία Λιακούλη.

Χαιρετισμό επίσης διαδικτυακά απηύθυνε και η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά, ενώ διά ζώσης η  πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κα Τάνια Δόκου και διαδικτυακά η Αντιδήμαρχος κ. Ρίτα Απρίλη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος η Γ.Γ του Επιμελητηρίου και Ά Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ κα Καλλιόπη Τζήκα, η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και η  τότε Αντιπρόεδρος Και σήμερα πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κα Σοφία Εφραίμογλου.

© INSURANCE EEA 2022. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics