Κινήσεις για φθηνότερη ιδιωτική Υγεία

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Στην λογική περαιτέρω μείωσης των ασφαλίστρων περιστρέφονται αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες. Το αιτιολογικό απλό:  η πρακτική παροχής «εκπτώσεων» ή μειώσεων, ή όπως και να ονομαστεί, θα συντελέσει στο να κρατηθεί η παραγωγή ή ακόμα και να δημιουργηθεί καινούργια.

Ο κλάδος Υγείας είναι ο πρώτος που μπορεί, για πολλούς λόγους,  να σηματοδοτηθεί από μειώσεις. Αποτελεί το πιο πρόσφορο πεδίο εργασιών που μέσα από «τεχνικές» παρεμβάσεις των εταιρειών μπορεί πράγματι να κατέβει ένα επίπεδο τιμολογιακά χωρίς να χάσει σε καλύψεις, χωρίς να ρίξει την ευρεία γκάμα παροχών που σήμερα διαθέτει.  

Αρκετοί αρμόδιοι διακρίνουν ακριβώς αυτό: ότι τώρα τα τιμολόγια μπορούν να πέσουν  αρκεί να μειωθούν και οι χρεώσεις των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.  

Γνωρίζουν όλοι που σχετίζονται με το θέμα, ότι οι τιμές της ιδιωτικής υγείας έχουν δυνατότητες να αποκλιμακωθούν. Μάλιστα, χρόνια τώρα έχει ανοίξει η συζήτηση και δεν καρποφόρησε.

Μέχρι και η πολιτεία προσπάθησε να παρέμβει για να φτιάξει «δείκτη» ιατρικών πράξεων και  νοσηλείας, που επίσης δεν κατέληξε σε κάτι ουσιαστικό. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, όπως και η οικονομία που συρρικνώνεται. Και οι επιχειρήσεις όπως και οι πολίτες πρέπει να διασωθούν και να αποκτήσουν ελάχιστη πρόσβαση στην ποιοτική, άμεση, ιδιωτική υγεία.

Ίσως τώρα είναι η σωστή στιγμή. Θα μπορούσαν, πράγματι, να επιτευχθούν μειώσεις, μέσα από μια ισχυρή συμφωνία με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, η οποία θα έχει εμφανές όφελος και για τις ασφαλιστικές εταιρείες και για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Μια συμφωνία που θα αποτελέσει ορόσημο για τον κλάδο υπό την προϋπόθεση ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να παραδεχθούν ότι θα ξεκινήσουν να συνεργάζονται με στόχο: να ρίξουν τις τιμές στα νοσήλια, στα ασφάλιστρα και να προσφέρουν υγεία στον πολίτη.

Αυτό είναι το ζητούμενο που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια προσέγγιση διαφορετική από το παρελθόν και θα προσφέρει πολλά και στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις.

Ας ευχηθούμε κάποιες κινήσεις που έχουν ξεκινήσει να φέρουν αποτέλεσμα.

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics