«Κλείδωσαν» οι εξελίξεις για την PRIME

Του Γιάννη Βερμισσώ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Prime η οποία «κληροδοτεί» σήμερα, υπό την εύλογη  προϋπόθεση  της συμφωνίας των ασφαλισμένων , το κομμάτι των Γενικών Ασφαλειών, κρατά  όμως η ίδια τον τομέα της Υγείας και τον υποστηρίζει όσο υπάρχουν συμβόλαια . Οριστικά η εταιρεία  σταματά τις νέες εργασίες την 1η Απριλίου και από Δευτέρα ξεκινά την ενημέρωση των συνεργατών της για όλα αυτά.

Το πρώτο βήμα του χρονικού του τέλους νέων εργασιών της εν Ελλάδι Prime γίνεται σήμερα καθώς υπογράφεται –εκτός απροόπτου- το τυπικό μέρος της συμφωνίας με την Interamerican  όπου αφορά τις Γενικές ασφάλειες. Στο πλαίσιο αυτό θα ενημερωθούν οι συνεργάτες για να πληροφορήσουν στην συνέχεια τους πελάτες ασφαλισμένους της Prime ότι το συμβόλαιό τους, (αυτοκίνητο, πυρός, αστικές ευθ. Σκάφη) εφόσον οι ίδιοι συμφωνούν μπορεί να ανανεωθεί  στην Interamerican με τους ίδιους όρους.

Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο στο κομμάτι της Υγείας. Τα συμβόλαια αυτά, κάποιες χιλιάδες, τα κρατά η Prime και εφόσον οι κάτοχοί τους τα ανανεώσουν τότε η Prime θα συνεχίσει να τα υποστηρίζει παρέχοντας τις ανάλογες υπηρεσίες.  Είναι βέβαια προφανές ότι σταδιακώς θα εξανεμιστεί και αυτό το χαρτοφυλάκιο -περίπου 4 χιλιάδες- συμβόλαια καθώς η απόφαση της εταιρείας να βάλει τέλος στις new business την 1η Απριλίου λειτουργεί προφανώς και για τους συνεργάτες αποτρεπτικά για τη συνέχιση του συμβολαίου τους. Πάντως κατά πληροφορίες, τα εν χρήσει λόγω παθήσεων συμβόλαια Υγείας είναι λίγα και αυτά σαφώς η εταιρεία θα συνεχίσει να τα υποστηρίζει, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές.

Είναι σημαντικό ότι μια ακόμη περίπτωση ασφαλιστικής που δε συνεχίζει – για οποιοδήποτε λόγο – δείχνει ότι κλείνει «αναίμακτα» για την αγορά, τους ασφαλισμένους και τον κλάδο, κάτι που πρέπει να συντηρηθεί και να αναδειχθεί.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics