Λύσεις για τις αποζημιώσεις οχημάτων που κάηκαν

Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία για την κυριότητα των οχημάτων που καταστράφηκαν βρίσκονται πολίτες που υπέστησαν τις ολέθριες συνέπειες των πυρκαγιών.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία για την κυριότητα των οχημάτων που καταστράφηκαν βρίσκονται πολίτες που υπέστησαν τις ολέθριες συνέπειες των πυρκαγιών. Πρόκειται για ένα «λεπτό σημείο» που πρέπει να ξεπεραστεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες ήδη αναζητούν κάποιες λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν σχετικές αναφορές ασφαλισμένων για καταστροφή του οχήματός τους και απώλειας αποδεικτικών  εγγράφων, πινακίδων, κ.λπ., ενώ  τα αυτοκίνητα που κάηκαν μαζεύονται σωρηδόν προκειμένου να απελευθερωθούν οι δρόμοι και να αποκαθίσταται η κυκλοφορία και να απομακρύνεται και η θλιβερή εικόνα.

Οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν μείνει χωρίς χαρτιά και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις  ολοκαυτωμάτων να αδυνατούν να εντοπίσουν και το όχημά τους.

Στο πλαίσιο αυτό ανατρέχουν στους συντελεστές της ασφαλιστικής αγοράς και αναζητούν να αποζημιωθούν στον βαθμό που αυτό προβλέπεται από το κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο.  Όμως προϋπόθεση είναι να αποδείξουν ότι είναι κάτοχοι ενός οχήματος που έχει καεί ολοσχερώς.

Στήριξη των ασφαλισμένων 

Σε σχετική συζήτηση που είχαμε με την Πρόεδρο της ΕΕΑΔΕ κ. Δήμητρα Λύχρου μας ανέφερε ότι «σαφώς βλέποντας τις άμορφες μάζες στις οποίες μετατράπηκαν τα αυτοκίνητα που κάηκαν, και τον τρόπο που περιμαζεύονται από τους δρόμους, προκύπτει  άμεσα  το ερώτημα πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες που είχαν ασφαλίσει  τα αυτοκίνητά τους για φωτιά ή με μικτή,  στις περιπτώσεις που τα έντυπα κάηκαν, οι πινακίδες καταστράφηκαν,  ή οι αριθμοί πλαισίου είναι αδύνατον να αναζητηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι της Διαμεσολάβησης αλλά πρωτίστως και  οι εταιρείες, θέλουμε να δείξουμε την ευαισθησία μας προς τους ασφαλισμένους μας, που αδυνατούν να αποδείξουν την ιδιοκτησία των κατεστραμμένων αυτοκινήτων τους. Τα συμβόλαια σε αντίγραφα υπάρχουν, η ταυτοποίηση του οχήματος είναι αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις.  Εδώ είναι αναγκαία η έμπρακτη συνδρομή. Μία σκέψη είναι η μαρτυρία δύο ατόμων, μπορεί όμως να υπάρχουν και καλύτερες λύσεις. Ας αναζητηθούν άμεσα».

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics