Στην Κέρκυρα με την συμμετοχή του ΕΕΑ – Επιμορφωτικό σεμινάριο για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

του Γιάννη Βερμισσώ

Ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές των Ιονίων Νήσων και θέμα τον “κλάδο περιουσίας” πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα με ενέργειες και την αρωγή του εκεί Επιμελητηρίου.

Συμμετείχε σε αυτό ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕΕΑ σχετικά με το κλάδο, εστίασε στις τελευταίες εξελίξεις και μετέφερε την στήριξη και την παροχή τεχνογνωσίας του ΕΕΑ σε παρόμοιες ή άλλες πρωτοβουλίες των Επιμελητηρίων της χώρας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή κ. Στέφανου Μέξα. Υλοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου με επιτυχία και βρήκε ενθουσιώδη ανταπόκριση από τους επαγγελματίες που συμμετείχαν είτε φυσικά είτε μέσω ίντερνετ.

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο CORFU PALACE, πραγματοποιήθηκε υβριδικά και την χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτης Κόττης  

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ακριβόπουλος (FA, ILU, SOC, MNGM, MRKG, PSYCH, NLP, MC, GAMA, INNOV, MDRT), ο οποίος είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί των θεμάτων κλάδων ασφαλιστικής δραστηριότητας, θεσμικής εκπαίδευσης, ασφαλιστικών πιστοποιήσεων και soft skills ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο κ. Δ. Γαβαλάκης, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε το ΕΕΑ με τον διευθυντή κ. Σταύρο Κωνσταντά  και στελέχη της ΔΕΙΑ.

Συζητήθηκε η σημασία ορθής τήρησης του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από τα Επιμελητήρια. Η διεύρυνση του συστήματος διενέργειας εξετάσεων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και η καθοριστική και προτεινόμενη από το ΕΕΑ “αυτοματοποίηση” της ενημέρωσης των Επιμελητηρίων για τα “Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης” και τις “Ετήσιες Βεβαιώσεις Επαναπιστοποίησης”. Γενικότερα ο κ. Γαβαλάκης ενημέρωσε και για το στάδιο που βρίσκονται οι πρωτοβουλίες και ο διάλογος μεταξύ ΕΕΑ και αρμοδίων σχετικά με την θέσπιση κινήτρων για την ασφάλιση περιουσίας.

Ως συντονιστής της εκδήλωσης  ο κ. Μέξας Στέφανος Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  τόνισε εισαγωγικά ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας “στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να εξελιχθεί σφαιρικά.  Ανάμεσα στα στοιχεία εξέλιξης είναι η προστασία από τα απρόοπτα γι΄αυτό και η κάθε επιχείρηση οφείλει να βλέπει το συμβόλαιο περιουσίας ως επένδυση και όχι ως έξοδο.”

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics